Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Future City Game
Creative Cities
Koncepce umění
Konference EU
Symposium Ostrava
Domů ArtsInfoDesign
TechSoup

Prague College: mezinárodní konference o typografii a tvorbě písma

Prague College, ve spolupráci s britskou organizací Letter Exchange, sjednocující profesionály v oblasti typografie a tvorby písma, a s partnerskou univerzitou Teesside University, organizují ve dnech 11.-14. června 2012 čtyřdenní mezinárodní konferenci s názvem Differing Accents.

Mezinárodní akce se bude konat za účasti osobností z oblasti typografie a tvorby písma z Velké Británie a České republiky. Jednotliví přednášející jsou převážně členy organizace Letter Exchange, sdružující profesionály ze široké škály disciplín od typografie až po kaligrafii a řezbu písma. Čeští přednášející reprezentují akademické odvětví v oblasti grafiky a typografickou profesní praxi.  

Konference představí různá témata tradiční typografické praxe v minulosti a současnosti a nastíní další vývoj této oblasti. Návštěvníci konference se seznámí se skrytými aspekty typografie jako umělecké profese.

V rámci akce bude příležitost seznámit se s pracemi významných československých designérů a grafiků 20. století Oldřicha Menharta a Ladislava Sutnara, které jistě zaujmou nejen grafické profesionály, ale i návštěvníky z řad laické veřejnosti.

Účastníci konference se mohou těšit na témata z oblasti typografie a tvorby písma jakými jsou například sémiotika italských středověkých rukopisů, národní typografie, orientační systémy, čitelnost, rozměry, evropské diakritiky a význam Letrasetu atd. Součástí konference budou také dílny a názorné ukázky odborníků, kteří představí tesání písma, kaligrafii, tvorbu písma, nebo ranná graffiti z osmdesátých let.  

Na konferenci vystoupí: Richard Kindersley, Veronika Burian, Stephen Raw, Oliver Linke, Colin Brignall, Iva Knobloch, Dave Farey, Filip Blažek, Errol Donald a Mark Noad.


Účast studentů na projektu je nedílnou součástí konference. Grafický design pro konferenci byl vytvořen studentkou programu HND (Higher National Diploma) Graphic Design na Prague College.

Její návrh designu byl, v rámci prací ostatních studentů, zvolen vyučujícími, zaměstnanci a studenty Prague College jako nejlepší. Konference se mohou účastnit profesionálové z oboru, studenti i široká veřejnost.

Vstup na konferenci je zdarma, z důvodu omezené kapacity je však potřeba se zaregistrovat na webové stránce Prague College. U příležitosti konference Differing Accents bude k dispozici speciální číslo publikace Research Bulletin, které vydává Centrum pro výzkum a interdisciplinární studium na Prague College. Speciální číslo bude obsahovat témata přednášek, účast studentů a závěrečnou akademickou zprávu projektu.

 

(25.05.2012) ZDROJ: Font.cz
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.