Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Jobs
Future City Game
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Konference EU
Domů ArtsInfoPerforming artsFestivaly, představení
TechSoup

ArtBuffé nový festival současného výtvarného umění v Plzni

Obrázek k článku ArtBuffé nový festival současného výtvarného umění v Plzni
Aktivita nezávislé skupiny výtvarných umělců vyústila v založení nového uměleckého festivalu ArtBuffé, jehož ústředním sloganem je spolupráce. Ta se v prvním ročníku festivalu projeví zejména vzájemnou podporou s festivalem Finále Plzeň. Festival nabídne tematickou výstavu Správný tramp nebyl nikdy v lese a doprovodný program formě výtvarných workshopů, interaktivních prohlídek, prezentací současných umělců a uměleckých skupin, performancí, filmových projekcí na téma les a zálesáctví, aukce, módní přehlídky, prodeje designových výrobků aj. Festival se koná od 17. do 30. dubna 2011.

V Plzni se z aktivity nezávislé skupiny výtvarníků vyvinul nový umělecký festival s názvem ArtBuffé. Koná se od 17. do 30. 4. 2011 v prostorách nádraží Jižního předměstí v Plzni (v budově tzv. Moving Station), organizačně jej zaštiťuje občanské sdružení Johan. „Už dlouho nám v Plzni chybí možnost setkání, vzájemné konfrontace a diskuse umělců a příznivců výtvarného umění. Otevřené prostředí, kde by se mohli prezentovat aktivní mladí umělci v regionu neexistuje“, vysvětluje důvod vzniku této akce plzeňská výtvarnice Barbora Motlová. Letos festival nabídne tematickou výstavu „Správný tramp nebyl nikdy v lese“ a bohatý doprovodný program ve formě výtvarných workshopů, interaktivních prohlídek, prezentací současných umělců a uměleckých skupin, performancí, filmových projekcí na téma les a zálesáctví, aukce, módní přehlídky, prodeje designových výrobků atp.


„Hlavním heslem festivalu ArtBuffé je spolupráce. V letošním roce se vzájemně podpoříme zejména s filmovým festivalem Finále. Spolupráci však navazujeme i s řadou uměleckých škol a galerií v západočeském kraji. Oslovujeme firmy, sběratele a podporovatele umění, kurátory atp. V budoucnu chceme tuto spolupráci prohlubovat a propojovat kulturní a vzdělávací aktivity s podnikatelskými zájmy regionálních firem“, doplňuje Helena Dienstbierová Šimicová za organizátory projektu.


Program a podrobné informace o festivalu naleznete od 4. 4. na www.artbuffe.cz a www.johancentrum.cz. Kontaktní osoba: Helena Dienstbierová Šimicová, Johan, o. s., helena.simicova@johancentrum.cz, +420 777 793 735

 

(04.04.2011) ZDROJ: ArtBuffe
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.