Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Symposium Ostrava
Konference EU
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Jobs
Domů ArtsInfoPerforming artsFestivaly, představení
TechSoup

KomiksFest 2011

Ve dnech 28. 10. - 5. 11. 2011 v Praze proběhne šestý ročník mezinárodního komiksového festivalu KomiksFEST!, jehož mottem zůstává Komiks unlimited!. Festival tradičně pořádá revue Labyrint a Seqence, občanské sdružení na podporu komiksu. Festival zahájí v pátek 28. 10. Open party v Klubovně 2.patro. Hlavní část programu proběhne během „komiksové soboty“ 29. 10. v MeetFactory, kde návštěvníci mohou debatovat s famózním autorem obálek Sandmana Davem McKeanem či ruským výtvarníkem Konstantinem Komardinem. Čestí autoři si zatančí Komiksovou ChaChu, na níž představí své projekty a nebude chybět ani manga sekce. Letošní ročník nabídne autory a autorky z Argentiny; Francie; Německa; Slovenska Španělska; Švýcarsko; Ruska; Velká Británie a samozřejmě České republiky.
Mezi festivalovými hosty se objeví francouzský výtvarník Pascal Rabaté, oceněný letos za nejlepší režii na karlovarském filmovém festivalu, a Frederik Peeters ze Švýcarska, autor známého komiksu Modré pilulky o vztahu s HIV pozitivní dívkou.

Z výstav budou letošnímu ročníku vévodit projekty dvojic: Institut Cervantes nabídne dialog mezi grafickým románem Paco Rocy a zábavnými komiksy Daria Adantiho. V Novoměstské radnici budou „Draci z Východu“ – populární slovenský tvůrce Josef „Danglár“ Gertli a autor vizuálu letošního KF! Konstantin Komardin. Goethe-Institut ožije expresivním duelem mezi Anke Feuchtenberger z Německa a Václavem Šlajchem z Česka.

Celotýdenní menu zahrnuje vernisáže výstav, besedy s autory, workshopy, divadelní představení, filmové projekce, křty knih atd.

Na slavnostním zakončení 5. 11. v Bio Oko si výroční komiksové ceny MURIEL převezmou vítězové v 10 kategoriích a vyhlásí se vítěz nové soutěže ARNAL o luxusní profesionální tablet. Předsedou poroty je výtvarník Michael Rittstein. Mezi novinkami bude např. výstava mladých českých tvůrců v prostorách pražského metra, premiéra houbařského leporela Karla Jerieho a divadelní zpracování Barbarelly.
 
(25.10.2011) ZDROJ: KomiksFest
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.