Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Jobs
Konference EU
Symposium Ostrava
Domů Kreativní města
TechSoup

Pekárna nápadů poprvé v České republice

Pekárna nápadů čili Urban Ideas Bakery bude uvedena poprvé v České republice. Po litevském Kaunasu a maďarské Pecsi se tato třídenní dílna uskuteční 13. – 15. června 2010 také v západočeské metropoli, Plzni. Pekárna nápadů je součástí projektu Kreativní města a navazuje na nápady vygenerované během Future City Game. Nositelem projektu Kreativních měst je mezinárodní organizace British Council. Ten připravil ve spolupráci s Týmem kandidatury na titul Evropské hlavní město kultury 2015 třídenní workshop, v němž se pekaři vybraní z řad místních obyvatel i mezinárodních novátorů zaměří na využití veřejných prostor města, zejména tzv. bran města Hlavního vlakového a autobusového nádraží. Téma veřejných prostor bylo identifikováno jako součást prvního setkání, které proběhlo 19. května 2010.

Kdo jsou pekaři
Pekaři budou vybráni z řad místních obyvatel i mezinárodních novátorů, kteří se zapojili do projektu v jiných evropských zemích. Jejich pozornost se tentokrát zaměří na využití veřejných prostor města, zejména tzv. bran města (Hlavního vlakového a autobusového nádraží, případně dalších).

První setkání k plzeňské Pekárně nápadů 
Plzeňští účastníci Pekárny nápadů se poprvé sešli a začali připravovat místní přísady… První setkání místních pekařů se odehrálo 19. května 2010 v Pendl Café v budově Hlavního vlakového nádraží v Plzni. Organizátoři z British Council a Týmu kandidatury Plzeň 2015 s pomocí facilitátorů z organizace Agora CE představili hlavní cíle celého procesu Pekárny nápadů, která se v západočeské metropoli bude konat od 13. do 15. června. Po úvodním představení se uskutečnil krátký workshop s cílem identifikovat a shodnout se na hlavním problému, kterým se budou pekaři a pekařky z Plzně a jejich zahraniční kolegové a kolegyně v červnu zabývat – veřejné prostory.  

Pekárna nápadů – vytváří nové dovednosti a umožňuje sdílení zkušeností, jak se „pečou nápady“ – cílem je přeměnit je v praktická řešení. Je procesem nalézaní skutečných řešení, procesem, který staví do centra společenských inovací lidi. Pekárna trvá dva dny, během kterých se sociální novátoři a experti z různých zemí Evropy potkávají se zástupci města.


Kontakt:  Monika Klimentová,  email monika.klimentova@britishcouncil.cz

 

Více o Urban Ideas Bakery

Future City Game

(08.06.2010) ZDROJ: British Council
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.