Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Creative Cities
Koncepce umění
Konference EU
Future City Game
Future City Jobs
Domů Kreativní města
TechSoup

Future City Game: výstava nápadů her na téma Plzeň město kultury 2015

Výstava představující nápady Plzeňanů na zkulturnění a zatraktivnění Plzně a jejích městských částí. bude slavnostně zahájena 17. 6. 2009 bude v plzeňské Měšťanské besedě. Nápady byly posbírány v průběhu her hraných metodikou Future City Game, kterou do České republiky přinesl prostřednictvím organizace ProCulture British Council v rámci projektu Kreativní města.  Výstava představí návrhy z pěti Her na téma Plzeň město kultury 2015  uskutečněných v průběhu 11 měsíců v centru města a městských obvodech Plzeň 1, Plzeň 2 – Slovany, Plzeň 3 a Plzeň 4. Výstava se bude konat do 17. července 2009.
Na výstavu upozorní akce portrétování na ulici, která proběhne 17. 6. od 16:00 v sadech před Měšťanskou besedou. Za doprovodu bubnů si budete moci nechat nakreslit svůj portrét či si portrétování sami vyzkoušet. Následovat bude od 18:00 slavnostní otevření výstavy, které bude zakončeno koncertním vystoupení kapely Muerta Mente, která bude kandidaturu Plzně na titul „Evropské hlavní město kultury 2015“ (dále EHMK) doprovázet i nadále prostřednictvím hudební znělky.
Během výstavy bude probíhat dotazníkové šetření, které se bude ptát občanů Plzně na jejich představu o Plzni jako „EHMK 2015“ a na metodu Hry (Future City Game) jako nového způsobu práce s veřejností. Občané budou moci hlasovat pro nejlepší představený nápad, který by stál za to v Plzni realizovat a budou se moci připojit k aktivní síti občanů, kteří podporují Plzeň jako kandidáta na EHMK 2015.
Pořadatelem výstavy je město Plzeň ve spolupráci s organizací British Council a Centrem pro komunitní práci západní Čechy (dále CpKP ZČ).

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.