Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Future City Game
Creative Cities
Koncepce umění
Konference EU
Domů Kreativní města
TechSoup

Země město 2010 festival o vztahu člověka k místu, kde žije

Kulturní centrum Zahrada organizuje již třetím rokem festival s názvem Země Město. Letošní ročník je zaměřen na recyklaci a ekologii. Festival zahájí dne 15. dubna 2010 zpěvačka Klára Vytisková se skupinou Neřež. V následujících dnech přinese na Jižní město například první farmářské tržiště s možností koupi čerstvých potravin přímo od soukromých zemědělců či proces fair-trade, jehož vyústěním bude zeleninové pole nebo odpolední bio dílnu. V závěru festivalu pak pod značkou Urban Buran veřejné prezentace projektů zabývajících se tématem recyklace ve veřejném prostoru, v umění či v architektuře. Festival probíhá od 15 do 17. dubna 2010.
ČTVRTEK 15. DUBNA

9:00 - Kompost není jen smradlavá hromada a žížalovník můžete mít i doma (edukace pro 1. stupeň ZŠ ve spolupráci s Ekodomov, o.s.)
Interaktivní dopoledne s dílnou, kde se děti naučí, jak zacházet s bioodpadem a pomohou KC Zahrada vytvořit kompost.

11:00 - Architekt odpadu - dokumentární film - projekce pro školy (2. stupeň)
20:00 - Neřež a Klára Vytisková - koncert
 

PÁTEK 16. DUBNA
9:00 - Kompost není jen smradlavá hromada a žížalovník můžete mít i doma (edukace pro 1. stupeň ZŠ ve spolupráci s Ekodomov, o.s.)

11:00 - Architekt odpadu - dokumentární film - projekce pro pro školy (2. stupeň)

20:00 - Architekt odpadu

SOBOTA 17. DUBNA

11:00 - 1. farmářský trh na Jižním Městě
Chcete si koupit čerstvé potraviny přímo od soukromých zemědělců? Tak přijďte v sobotu do Zahrady, kde se "farmářské tržiště" stane realitou.

14:00 - Fair-trade Jižní Město

Přijďte si zasadit vlastní sazenici a staňte se součástí procesu fair-trade na Jižním Městě. V rámci festivalu vznikne na zahradě Zahrady opravdové zeleninové pole!  Každý bude mít možnost přijít, vybrat sazenici, pojmenovat ji podle svého a zasadit si ji. Pak už jen můžete sledovat, jak se sazenici daří. V červnu pak proběhne velká sklizeň a trh, kde se jednotlivé sazenice představí i se svými sazeči.

14:00 - Public gardening - Přijďte zasadit kytku a udělat místo, kde žijete, o něco příjemnější. Sázení proběhne v okolí Zahrady.

15:00 - Království - divadelní představení pro děti od 4 let - divadlo Vyrob si své letadýlko

16:00 - Odpolední bio-dílna pro rodiče s dětmi

Kompost není jen smradlavá hromada a žížalovník můžete mít i doma. Interaktivní odpoledne s dílnou, kde se děti naučí, jak zacházet s bioodpadem a pomohou KC Zahrada vytvořit kompost.

16:00 - Kreativní dílna Inky Jamrichové
K políčku se zeleninou nutně patří i pořádný strašák. Malá i velká verze strašáků do zelí k výrobě během speciální výtvarné dílny.

17:00 - urban´buran vol.2
Veřejná prezentace projektů zabývajících se tématem recyklace ve veřejném prostoru, v umění či v architektuře. Zajímá vás, jak se staré věci přetvářejí v umění? Chcete objevit nové významy zákoutí veřejného prostoru? Využíváte raději toho, co už je, než toho, co se teprve musí vyrobit? Pak je urban´buran určen právě vám!

21:00 - mash-up disco party
Netřepat, promíchat! Jedinečná hudební party s muzikou, jak jste ji mnohdy neslyšeli. Mashup (nebo také blend, mash up, mash-up či bastard pop) je hudební nahrávka, která se skládá z dvou nebo více písní spojených dohromady. Často je použita melodie z jedné písně a vokály z druhé. Recykluje Ondřej Polák.
(27.03.2010) ZDROJ: KC Zahrada
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.