Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Game
Creative Cities
Konference EU
TechSoup

Internetová knihovna Scenography Expanding Library

Pražské Quadriennale představuje projekt internetové knihovny Scenography Expanding Library, který začalo v posledním roce intenzivně budovat. V rámci vzdělávacího interaktivního projektu E-scenography obdrželo Pražské Quadriennale v roce 2012 práva na překlad a elektronické zveřejnění devíti článků zabývajících se prostorem, scénografií a dramaturgií. Za poslední rok PQ publikovalo celkem patnáct článků, které se zabývají současnými teoriemi a rozšiřujícím se pojetím scénografie.

Pražské Quadriennale představuje projekt internetové knihovny Scenography Expanding Library, který začalo v posledním roce intenzivně budovat. V rámci vzdělávacího interaktivního projektu E-scenography obdrželo Pražské Quadriennale v roce 2012 práva na překlad a elektronické zveřejnění devíti článků zabývajících se prostorem, scénografií a dramaturgií. Za poslední rok PQ publikovalo celkem patnáct článků, které se zabývají současnými teoriemi a rozšiřujícím se pojetím scénografie.

 

Doposud byly tyto články jen těžko přístupné české odborné veřejnosti. Odborné články redigované Martou Ljubkovou, jsou nyní k dispozici bezplatně na webových stránkách Pražského Quadriennale. Cílem překladů je často obtížné teoretické texty zprostředkovat českým tvůrcům, teoretikům a studentům. Bezplatný přístup do on-line knihovny získáte registrací na našich webových stránkách.

 

Registrací budete moci využívat další dva nástroje služby E-scenography – databázi škol čivytvoření vlastního newsletteru.

 

Seznam zveřejněných článků najdete:

http://www.idu.cz/cs/online-zverejneni-odbornych-clanku-o-scenografii-p 

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.