Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Jobs
Future City Game
Creative Cities
TechSoup

Soutěž krátkých filmů Aerokraťas 2012

Kino Aero vyhlašuje devátý ročník soutěže krátkých  autorských filmů do 7 minut Aerokraťas. Aerokraťas probíhá v osmi soutěžních kategoriích. Kategorie s titulem Nejlepší velký plakát k malému filmu je novinkou letošního ročníku. Za dobu konání soutěže se podařilo objevit řadu amatérských talentů. Vítězný film soutěže se spolu s dalšími vítěznými filmy stává oficiálním předfilmem před projekcemi celovečerních filmů v kině Aero v následujícím roce. Člen poroty Jiří Mádl vzkazuje účstníkům... Zkuste se příliš nevymezovat, příliš se nepodbízet, příliš neexhibovat a hlavně nás nenudit. Máte na to pár minut. Have fun.... Uzávěrka pro přihlášení filmů je 30. září 2012.
„Nebuďte sobci! Neschovávejte si vaše filmové pokusy doma v počítačích! Pusťte je do světa. Podělte se o své niterné akademické výpovědi, perfekcionistická cvičení, braky, fan-filmy, bizarnosti, klipy, zásadní dokumenty, animace všeho druhu, hrané opusy a neposlední řadě řízně stručné minutky. Tematická omezení nejsou, Aerokraťas skousne všechno a pokud si náhodou nejste jisti technickou kvalitou vašich děl, žádné strachy - rozhodující je tvůrčí upřímnost, odvaha a nápaditost,“ říká koordinátor soutěže Mirek Velš.

7 minut či minuta?

Pro velkou oblíbenost minimalistických Aerominutek (filmy do 1 minuty) krátíme i délku filmů v hlavní kategorii. V této době se zkrátka krátí a osekává, co se dá, soutěže krátkých filmů nevyjímaje. Vůbec nepochybujeme, že umělecký rozmach zúčastněných autorů se dokáže vměstnat do maximální délky stále benevolentních 7 minut.

Novinkou je také přidaná kategorie Velký plakát k malému filmu. Ano, vedle filmařů vítá Aerokraťas také výtvarně zapálené milovníky filmu. Ke každému filmu můžete do soutěže nyní přihlásit i plakát na něj poutající a vyhrát jednu z cen.

Kategorie Aerokraťasu 2012

1. Nejlepší amatérský film do 7 minut

2. Nejlepší profesionální film do 7 minut

3. Nejlepší Aerominutka

4. Nejlepší dětský film do 7 minut

5. Divácká cena pro film do 7 minut

6. Divácká cena pro Aerominutky

7. Divácká cena pro dětský film

8. Nejlepší velký plakát k malému filmu

Soutěží se o hodnotné ceny, které zatím zůstávají překvapením. Doplňkovými cenami jsou například voucher na filmový kurz Cinema Studies v kině Světozor, poukaz na Filmový tábor Aertěk 2013, Aerovoucher, Aerotrička, DVD z kolekce společnosti Aerofilms.

To nejpodstatnější je, že se všechny vítězné filmy vystřídají v následujícím roce na plátně kina Aero jako oficiální předfilmy před projekcemi a budou mít tak možnost vyzkoušet svou kvalitu v praxi.

Odborná porota

Zástupci kina Aero provedou vždy z přihlášených filmů první předvýběr a o zbytek se postará odborná porota.

V hlavních kategoriích budou ultimátním stylem rozhodovat: geniální fotbalista a také reklamní režisér Jakub Kohák, oblíbený sexy-hokejista a herec Jiří Mádl, filmová kritička Darina Křivánková a přísná (ale spravedlivá) ředitelka Aeroškoly Linda Arbanová.

Co vzkazuje porota našim autorům?

"Zkuste se příliš nevymezovat, příliš se nepodbízet, příliš neexhibovat a hlavně nás nenudit. Máte na to pár minut. Have fun." Jiří Mádl

„Na délce samozřejmě velmi záleží. Z pohledu filmového kritika platí: čím kratší, tím lepší. Vymáčknout se během dvou hodin zvládne leckdo, ale stihnout to za pár minut je umění.“ Darina Křivánková

Slavnostní vyhlášení

Slavnostní vyhlášení vítězů a projekce vítězných filmů se bude konat v kině Aero 30. listopadu 2012.

Přihláška a kontakty

Film musí být dodán do kina Aero poštou nebo osobně do půlnoci 30. 9. 2012.

Online formulář přihlášky najdete zde: http://www.kinoaero.cz/static/index.php?page_name=aerokratas_form

Kompletní informace o soutěžních kategoriích, cenách a podmínkách soutěže najdete na tomto odkazu: http://www.kinoaero.cz/aerokratas

(25.06.2012) ZDROJ: Kino Aero
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.