ProCulture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Domů | DB->Query($query); while($menu = $Result->getRow()) { print ''.$menu['name'].' | '; } ?>
ECA

Ruo je představitelem ČR v Evropské radě umělců
 
Proculture

ProCulture - výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
 
Facebook
Symposium Ostrava
Konference EU
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Game
Future City Jobs
TechSoup

Zápis z jednání dne 20. března 2006

Informace o dopisech ministru kultury ohledně Divadelního ústavu. MK přijalo návrh Koncepce účinnější podpory umění 2007-2013 a postoupilo jej vnějšímu připomínkovému řízení.

Přítomni: Šimon Pellar - předseda RUO (Obec překladatelů), Vojtěch Mojžíš (AHUV), Martin Skyba (FITES), Marta Smolíková (ITI), Luděk Nešleha (Herecká asociace), Ludmila Císařová (SAI), Jan Hlavatý (Syndikát výtvarných umělců), Pavlína Kubíková (Obec spisovatelů), Václav Kubát (UVU)

Omluveni:  Ivana Matějková (AF), Vladimír Štulc (Obec architektů)

Na informaci:

Divadelní ústav: Oba dopisy, které RUO zaslalo ministru kultury v souvislosti s plánovanými změnami v Divadelním ústavu (ze 7. února + otevřený dopis z  22. února 2006) zůstaly bez písemné odpovědi. Vzhledem k tomu, že MK 2. března potvrdilo dosavadního ředitele ve funkci a v tisku dementovalo úmysl stěhovat DÚ do Brna, nebude se RUO tímto dále zabývat. RUO však děkuje všem, kteří se k dopisu připojili svým podpisem.

Předseda RUO byl přijat 14. března ředitelem odboru umění a knihoven MK ČR Pavlem Hazukou (přítomny vedoucí OUK Anna Chorvátová a tajemnice RUO). Diskuse o Koncepci umění, potřebě jejího přijetí vládou a o nutnosti realizace jednotlivých úkolů (podpora nevládních organizací, program pro muzea a galerie, stipendia aj.) a možné spolupráci.

Návrh Koncepce účinnější podpory umění 2007-2013, prošel vnitřním připomínkovým řízením MK, by přijat poradou vedení MK a odeslán do vnějšího připomínkového řízení s tím, že v květnu t.r. by měl být předložen vládě.

Na pozvání Hudební rady ČR (HR) se tajemnice RUO zúčastnila jednání HR 8. března, které se konalo před Valnou hromadou HR, cílem vzájemně se informovat o činnosti a možnostech spolupráce.


Ve 17. března v PSP prošel Zákon o podpoře kultury (sněmovní tisk 1055).

 

Zapsala: Marta Smolíková

(06.04.2006)
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 stránky spravuje ProCulture o.s.
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.