ProCulture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Domů | DB->Query($query); while($menu = $Result->getRow()) { print ''.$menu['name'].' | '; } ?>
ECA

Ruo je představitelem ČR v Evropské radě umělců
 
Proculture

ProCulture - výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
 
Facebook
Koncepce umění
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Game
Konference EU
TechSoup

Zápis z jednání dne 6. února 2006

Informace o vypsání veřejného výběrového řízení  na místo ředitele Divadelního ústavu. v této souvislosti RUO zašle dopis ministru kultury. Informace o semináři o sociálním postavení umělců. Info o novele Zákona o Státním fondu na podporu kinematografie.

Rada uměleckých obcí
Zápis z jednání dne 6. února 2006
 

Přítomni: Šimon Pellar - předseda RUO (Obec překladatelů), Vojtěch Mojžíš (AHUV), Martin Skyba (FITES), Marta Smolíková (ITI), Luděk Nešleha (Herecká asociace), tvůrců), Ludmila Císařová (SAI),  Jan Hlavatý (Syndikát výtvarných umělců),

Omluveni:  Ivana Matějková (AF), Vladimír Štulc (Obec architektů), Pavlína Kubíková (Obec spisovatelů),  Jan Halas (Sdružení rozhlasových, Václav Kubát (UVU)

Příští jednání je plánováno na 20. března 2005 ve 10. 00 hodin.

Informace o vypsání veřejného výběrového řízení  na místo ředitele Divadelního ústavu. Předseda RUO odešle neprodleně dopis ministru kultury s tím, že RUO je připravena problémové okruhy, týkající se oblasti umění konzultovat a očekává, že ve výběrové komisi na obsazení místa ředitele Divadelního ústavu budou zastoupeny profesní divadelní organizace.

Luděk Nešleha informuje o semináři Posilování sociálního dialogu v nových členských zemích EU, jehož se v Budapešti za Hereckou asociaci zúčastnil Jiří Hanák. Zpráva  bude zveřejněna v únorových aktualitách na webových stránkách Herecké asociace.

Vzhledem k velkému množství pozměňovacích návrhů novely zákona o Státním fondu na podporu kinematografie při projednávání v PSP bude FITES informovat o svém stanovisku k této novele. Největším přínosem této novely bude, že do fondu by měli kromě kin i televize, přispívat distributoři videokazet a DVD nosičů. Pozměňovací návrhy a plný text novely lze nalézt na stránkách PSP, sněmovní tisk č. 854.

Debata o možných nových členech.

(06.03.2006)
ProCulture

  © 2003-2024 stránky spravuje ProCulture o.s.
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.