Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Creative Cities
Symposium Ostrava
Konference EU
Future City Jobs
Koncepce umění
Domů ArtsInfo
TechSoup

Danceonline nový portál českého živého umění

V dubnu 2009 zahajuje svou činnost nový internetový portál www.danceonline.cz, který bude fungovat jako přehledný aktualizovaný katalog veškerých subjektů a akcí v oblasti českého tance, pohybového a nového divadla. Nové webové stránky poskytnou  přehled všech kategorií v daném oboru a ulehčí tak orientaci ve světě současného živého umění.
Portál je projektem občanského sdružení ALT@RT, kterým reaguje na potřeby stále se rozrůstající české alternativní divadelní scény a také vzrůstajícího zájmu o ní.
 
Internetový katalog DANCEONLINE.CZ je strukturovaný do pěti základních sekcí (skupiny – jednotlivci – festivaly – organizace – představení/projekty), které se následně větví do dalších podskupin. Na webových stránkách tedy naleznete portrét tanečnice, skupiny, režiséra stejně tak jako pedagoga, mimopražského festivalu či časopisu a internetového média . V profilech samozřejmě nebudou chybět odkazy na příslušné webové stránky, telefonní kontakty, fotografie v tiskové kvalitě ani krátká videa.

Záměrem danceonline.cz je v budoucnu sloužit také portálem diskuzním a rozproudit tak otevřený dialog uvnitř platformy tzv. českého nového divadla.

V současnosti se danceonline.cz pomalu plní. Redaktorům portálu je možno posílat informace o organizacích a jednoltivcích prostřednictvím jednoduchého formuláře, který umožní zveřejnění příslušného profilu v průběhu několika  několika dní.
Kontakt:

Supervize: Lucia Kašiarová (ALT@RT o.s.), lucia@altart.cz / +420 739 615 148

Spolupráce: Markéta Faustová, marketa.faustova@tanecnizona.cz / +420 777 819 758
 
(28.04.2009) ZDROJ: Občanské sdružení AltArt
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.