Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Konference EU
Creative Cities
Koncepce umění
Future City Jobs
Future City Game
TechSoup

Azyl festival poprvé v České republice

Obrázek k článku Azyl festival poprvé v České republice
Slavnostním otevřením festivalu Azyl v holešovické La Fabrice přichází do Čech mezinárodní festival minutových a pětiminutových filmů na internetu. Na Slovensku působí už pátým rokem a svým divákům umožňuje prostřednictvím internetových stránek sledovat videodeníky, soutěže a hlavně všechny krátké festivalové snímky. Při uvedení festivalu v České republice zároveň vyhlásí také soutěž 20 let svobody.
Festival na celý rok
Azyl nabízí prostor pro všechny, kteří si rádi na webu přehrávají filmy. Nechybí ambiciózní počítačové animace, výtvarné koláže, formální i obsahové experimenty, akční snímky nebo vtipné skeče. Žádný jiný filmový festival se nemůže pochlubit tím, že trvá 365 dní v roce a 24 hodin denně. Na jeho stránkách se diváci mohou doslova kdykoli přidat ke 2 milionům diváků, kteří po celé Evropě filmy Azylu za 5 let už viděli. Festival zatím nabídl na 1 200 snímků.

U nás se festival Azyl zaměří se na současná témata. Česká republika se tak stane součástí světové asociace minutových filmů One World One Minute, která spojuje podobné festivaly z Londýna, Amsterdamu, Aarau, Sao Paula, Bratislavy, Budapešti, Vilniusu, Florencie, Požegy či Bukurešti.

20 let svobody
Organizátoři festivalu Azyl společně s magazínem ČILICHILI vyhlásili soutěž nazvanou 20 let svobody. Oslaví tak výročí listopadu 1989, ale svobodu mohou autoři krátkých soutěžních filmů pojmout docela po svém. Nemusí jít jen o svobodu politickou, svoboda nebo nesvoboda se najdou ve všech mezilidských vztazích, ve všech oborech. K soutěži navíc Azyl festival připravil filmový workshop, na kterém vybraní účastníci natočí soutěžní snímky pod vedením profesionálních filmařů. Jejich dílko se automaticky nominuje do soutěže o profesionální videotechniku a navíc bude mít šanci dostat se do celosvětové databáze minutových videí One World One minute. Stačí si přečíst podmínky soutěže na stránkách www.azylfestival.cz

Slavnostní otevření festivalu proběhne ve čtvrtek 8. 10. 2009 ve 20.00 v holešovické La Fabrice. Vstup volný.
(02.10.2009) ZDROJ: Azyl Festival
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.