Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Future City Game
Creative Cities
Symposium Ostrava
Future City Jobs
Konference EU
TechSoup

Industry program IDF na filmovém festivalu v Jihlavě

Institut dokumentárního filmu (IDF) nabídne letos v Jihlavě již 11. ročník industry programu určeného filmovým profesionálům. Industry program IDF se uskuteční ve dnech 24 - 30. října 2011. Kromě vznikajících dokumentů 11. East European Fora, dokončovaných filmů prezentace Doc Launch, více než 250 východoevropských filmů na 8. trhu East Silver uvede řadu Master Classes, případových studií, přednášek, projekcí a individuálních schůzek se zástupci světových TV producentů, nákupčích, distributorů, sales, festivalů a filmových fondů.

CENY V rámci Industry programu IDF budou uděleny ceny Silver Eye ve třech kategoriích (krátký, středometrážní a celovečerní film) a dvě ceny vznikajícím dokumentárním filmům - cena Golden Funnel a cena IDFA Fora. Na slavnostním zahájení MFDF Jihlava bude zárovep předána cena HBO pro nejlepší námět dokumentárního filmu. HBO bude výrobu vítězného filmu financovat až do výše 1 200 000,- Kč. Na výzvě s HBO spolupracuje Institut dokumentárního filmu/East Silver.


MASTER CLASSES Letošní industry program se nicméně otevře i všem divákům festivalu, kterým umožní setkání s významnými světovými režiséry. Do své tvorby nechá široké publikum nahlédnout Erik Gandini, Marcin Koszałka, Audrius Stonys nebo Vitalij Manskij (26., 28. a 29. října).


100 FILMŮ DOKONČENÝCH S PŘÍMOU PODPOROU IDF
Během jedenácti let existence IDF bylo s podporou East European Fora a workshopu Ex Oriente Film a projektu Doc Launch dokončeno přes 100 dokumentárních filmů, z nichž řada zvítězila na klíčových festivalech jako je MFF Cannes, MFF Locarno, Hot Docs, IDFA, Visions du réel či Berlinale. Trh East Silver pak přímo zprostředkoval festivalovou nebo televizní distribuci více než 500 dokončeným filmům. HOSTÉ Jedenáctý ročník Industry programu Institutu dokumentárního filmu je největším regionálním setkáním východoevropských dokumentárních tvůrců a evropských a severoamerických televizních producentů, festivalů, distributorů, sales agentů a zástupců filmových fondů. Režiséři a nezávislí producenti zde nabízejí své projekty ke koprodukci, předkupu práv nebo pro další formy finanční podpory, producenti filmů v postprodukci a dokončených filmů zde hledají možné partnery pro distribuci. Během své existence se Industry program IDF stal prestižní platformou, která již od roku 2001 přivítala 1200 východoevropských tvůrců a producentů a 720 evropských a severoamerických televizních producentů, distributorů, sales agentů, festivalových programátorů a filmových fondů.


Svou účast letos potvrdil rekordní počet hostů. Filmy do svého programu nebo portfolia si na East European Forum nebo na trh East Silver přijede vybírat přes 70 světových televizních producentů a nákupčích z klíčových evropských i amerických televizních stanic, přes 20 sales agentů, desítky distributorů, zástupců filmových fondů a mezinárodních festivalů. Více než 100 režisérů a producentů z východní Evropy naopak přijede získat podporu pro své připravované nebo dokončované filmy. Spolu s dalšími návštěvníky profesionální sekce tak IDF v Jihlavě přivítá cca 400 filmových profesionálů.

(21.10.2011) ZDROJ: Institut dokumentárního filmu
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.