Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Future City Game
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Creative Cities
Konference EU
TechSoup

Nová databáze animovaných filmů

Od 23.ledna 2012 je na stránkách Institutu animace  přístupná databáze animovaných filmů. Databáze obsahuje informace o více jak 10 000 titulech, které AniFest nashromáždil za 10 let své existence. Většina snímků obsažených v souboru neprošla domácí či komerční světovou distribucí a v současné době lze tyto filmy najít pouze v soukromých sbírkách.  Prvním cílem Institutu bylo zpřístupnit informace o všech filmech obsažených v archivu AniFestu, protože se jedná o zcela jedinečný soubor dat. Dalším krokem Institutu animovaného filmu po spuštění databáze je zpřístupnění samostatných filmů – společně s databází je všem zájemcům o animovanou tvorbu otevřena také studovna animovaných filmů. Institut animované tvorby je jednou z dalších aktivit společnosti AniFest s.r.o.
Během deseti let své existence AniFest shromáždil unikátní soubor filmů, který nemá v České republice obdobu. Většina snímků obsažených v souboru neprošla domácí či komerční světovou distribucí a v současné době lze tyto filmy najít pouze v soukromých sbírkách.  Naším prvním cílem tedy bylo zpřístupnit informace o všech filmech obsažených v našem archivu, protože se jedná o zcela jedinečný soubor dat.  Online databáze animovaných filmů je nyní hotová a přístupná na webu. Obsahuje přes 10 000 animovaných titulů od roku 2002 až do současnosti.
 
Institut by rád upozornil všechny uživatele, že práce na databázi stále probíhají a drobné nedostatky nelze vyloučit. Průběžně jsou doplňovány fotografie i další údaje, pokud však přesto najdou uživatelé chybu nebo budou například chtít svůj film do databáze přidat, je nutno obrátit se na email czechanimation@czechanimation.cz.


Dalším krokem po spuštění databáze je zpřístupnění samostatných filmů – společně s databází je všem zájemcům o animovanou tvorbu otveřena také studovnu animovaných filmů. Studovna nabízí možnost studijních projekcí všech filmů zahrnutých v databázi animovaného filmu pro vzdělávací, vědecké či jiné nekomerční účely. Studovna nabízí také možnost konzultací dalších informací spojených s animovanou tvorbou či s tvůrci animovaného filmu.

Adresa studovny:
AniFest s.r.o.
Jindřicha Plachty 28
150 00 Praha 5

Zahájení provozu studovny: 17.1.2012

Do studovny Institutu animované tvorby je nutná rezervace místa předem na mailové adrese: czechanimation@czechanimation.cz. V jednotlivých případech lze sjednat i termín návštěvy studovny mimo otvírací dobu. V případě, že nebude rezervace provedena, nebude možné garantovat volnou kapacitu studovny na vybraný termín!

(25.01.2012) ZDROJ: Institut animované tvorby
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.