Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Game
Future City Jobs
Konference EU
Symposium Ostrava
TechSoup

Příběhy bezpráví - výuka historie prostřednictvím filmu

Společnost Člověk v tísni uspořádá v listopadu 2007 v pořadí již třetí ročník projektu Příběhy bezpráví. Předcházející dva ročníky potvrdily zájem škol a studentů o filmy přibližující nedávnou minulost. Do prvního ročníku projektu se zapojilo 360 základních a středních škol, v minulém ročníku stoupl jejich počet na 550.

Třetí ročník proběhne podle podobného scénáře jako ročníky předcházející a přinese navíc i několik novinek. Stejně jako v minulých dvou letech získá každá škola, která se do projektu přihlásí a během listopadu uspořádá projekci filmu a následnou debatu s hostem, jeden film dle vlastního výběru zdarma pro trvalé užívání. V letošním roce nabízíme dva nové dokumentární filmy a jako novinka budou zařazeny i dva hrané filmy. Všechny tituly jsou školám k dispozici na VHS i na DVD nosičích. Po filmové projekci bude na každé zapojené škole probíhat debata s hosty, kterými mohou být pamětníci, historikové, ale i filmaři či herci. I letos jsme pro zapojené školy připravili i bonusový dárek.

Nezbytnou součástí projektových aktivit jsou vedle filmů a didaktických materiálů také semináře pro pedagogy. Jejich cílem je seznámit pedagogy s metodami práce s dokumentárním filmem tak, aby dokázali uvedenou problematiku – s použitím souboru podpůrných výukových materiálů – efektivně integrovat do vlastní výuky.

Přílohy

(22.10.2007) ZDROJ: Jeden svět na školách
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.