Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Future City Game
Koncepce umění
Creative Cities
Konference EU
Symposium Ostrava
TechSoup

Výběrové řízení na zajištění filmových večerů Evropského domu v roce 2010 a 2011

Zastoupení Evropské komise v ČR vyhlašuje výzvu k podávání nabídek do vyjednávacího řízení, které se týká Zajištění filmových večerů v prostorách Evropského domu v roce 2010 a 2011. Úspěšný dodavatel je povinen zajistit realizaci minimálně 30 filmových večerů v prostoru Evropského domu a to jak po stránce organizační, tak obsahové. Maximální rozpočet stanovený na toto nabídkové řízení je 40 000 EUR. Uzávěrka pro podávání nabídek je 11. ledna 2010.
Zajištění filmových večerů v prostorách Evropského domu v roce 2010
 
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ

1.    NÁZEV

Zajištění filmových večerů v prostorách Evropského domu v roce 2010

2.    ÚČEL A SOUVISLOSTI

Obsah
Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR se společně podílejí na celoevropském projektu tzv. European Public Space. Cílem tohoto projektu je moderní formou přiblížit Evropskou unii, její fungování, kulturu a další oblasti přiblížit širokému spektru veřejnosti. Aktivity v rámci tohoto projektu probíhají v sídle obou institucí, v prostorách Evropského domu. Jednou ze zcela nových aktivit je také promítání evropských filmů.

Cílová skupina
Filmové večery budou zdarma přístupné široké veřejnosti. Nicméně vzhledem k vybranému okruhu evropské produkce lze předpokládat zájem zejména ze strany zainteresové veřejnosti v této oblasti. Předpokládá se, že kategorie evropských filmů má své specifické publikum, zejména mladou generaci (studenti VŠ, zájemci o film, návštěvníci filmových festivalů). Propagaci by proto bylo vhodné zacílit  směrem k tomuto předpokládanému publiku. Cílem projektu je najít rozsáhlejší stabilní cílovou skupinu, která bude filmové večery pravidelně navštěvovat.

Lokace
Filmy se budou promítat v konferenční místnosti, která je součástí European Public Space v Evropském domě v ulici Jungmannova 24, Praha 1. Konferenční sál je vybaven moderní audiovizuální technikou včetně plátna, dataprojektoru, notebooku, fixních i mobilních mikrofonů, lazerových ukazovátek, nahrávací techniky, tlumočnických kabin, apod. Kapacita sálu v uspořádání kinosálu je cca 60 osob. V roce 2009 proběhl pilotní projekt se sérií pěti filmových večerů, přičemž technika byla pro tyto účely dostačující.

Formát
Filmové večery se budou konat každou druhou středu od 19 hodin od února 2010 do června 2011. Promítací čas je možné po dohodě se zadavatelem modifikovat v případě překryvů s jinými relevantními kulturními akcemi v Praze. V průběhu takto vymezeného období se uskuteční minimálně 30 filmových večerů. Předpokládá se promítací pauza v průběhu prázdnin v měsících červenci a srpnu. Celkově se tak bude jednat o celkem 15 promítacích měsíců.
V průběhu večera bude promítnut vždy jeden celovečerní film, případně více snímků v celkové délce jednoho celovečerního filmu. Vstup na filmové večery je pro návštěvníky zdarma (vhodné téma k využití pro propagaci akce) a není možné za něj z jakékoli strany vybírat jakékoli poplatky. S ohledem na zkušenosti zadavatele není vhodné v průběhu filmového večera nabízet občerstvení. Před zahájením promítání dodavatel zajistí krátké představení projektu, pořádajících institucí a samotného filmu (popř. herců, tvůrců, režiséra, apod.). Po filmu bude následovat poděkování a pozvání na další promítání, případně diskuse dle zájmu návštěvníků. V zájmu zajištění stabilní cílové skupiny je možné filmový večer doplnit o další zajímavé aktivity (soutěže, slosování o ceny, apod.) Kromě tohoto promotéra je vhodné mít k dispozici technického pracovníka pro případ komplikací s promítací technikou. Zadavatel nedisponuje žádným technickým personálem.
Každý cizojazyčný film musí být opatřen českými titulky, případně musí být zajištěno simultánní tlumočení do českého jazyka. Náklady na tlumočení hradí dodavatel. S ohledem na logistiku projektu je nutné vzít v potaz standardní otevírací dobu Evropského domu pro veřejnost, která je 10:00 – 18:00. V časových intervalech mimo tuto vymezenou dobu bude ze strany zadavatele k dispozici pracovník bezpečnostních služeb, který zajistí vstup do prostoru konferenční místnosti (z boku Evropského domu, vedle hlavního vchodu do budovy Jungmannova Plaza) a uzamčení těchto prostor po ukončení promítání.

Tématické vymezení

V průběhu filmových večerů budou promítány výhradně evropské filmy. Jejich tématiku je dle možnésti vhodné přizpůsobit aktuálním komunikačním prioritám Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kanceláře Evropského parlamentu v ČR. Promítat lze jak filmy komerčního charakteru, tak filmy spíše alternativní. Poměr mezi těmito kategoriemi je zapotřebí vhodně zvolit ze strany dodavatele na základě míry zájmu a návštěvnosti ze strany cílových skupin. Filmy budou promítány vždy po odsouhlasení Zastoupením Evropské mise v ČR a Informační kanceláří Evropského parlamentu.
Úspěšná nabídka musí obsahovat koncept projektu, včetně návrhu promítání konkrétních filmů, časového harmonogramu, způsobů práce s cílovou skupinou, logistických a technických řešení a celkové propagace projektu.

3.    OBSAH

3.1.   Úkoly:

Dodavatel je zodpovědný za obsahové i logistické zajištění projektu:

Úspěšný dodavatel je povinen zajistit realizaci minimálně 30 filmových večerů v prostoru Evropského domu a to jak po stránce organizační, tak obsahové. Dodavatel bude organizovat filmové večery ve prospěch Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kanceláře Evropského parlamentu v ČR. Hlavním organizátorem akce (zejména ve smyslu propagace jednotlivých filmových večerů) tedy bude Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR, dodavatel je reálným dodavatelem poptávaných služeb. Na veškerých propagačních materiálech je nutné zajistit stejnou visibilitu obou institucí.

Koncept a program:


  •   Předložení konceptu projektu včetně struktury a programu filmového večera (a případné přítomnosti tvůrců/účinkujících filmu či jiných relevantních hostů).
  •  Konkrétní tématické zpracování projektu – návrhy filmů k promítání.
  • Vymezení způsobů zasažení cílových skupin.
  •  Navržení výstupů z projektu. Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kancelář Evropského parlamentu dodají dodavateli dotazník pro návštěvníky. Dodavatel zajistí jejich vyplnění a průběžně je bude odevzdávat zadavateli. Výsledky dotazníkového šetření mohou sloužit také dodavateli.
  • Cíle a výsledky projektu.

Logistika a propagace:

  •    Využití konferenčních prostor v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.
  • Oslovení veřejnosti k návštěvě Evropského domu.
  •  Zajištění veškerých filmových práv k promítaným filmům. Promítané filmy je nutné dodat ve formátu DVD.
  • Zajištění promotéra filmu v průběhu večera - na úvod a na závěr filmu. Promotér se musí orientovat v oblasti evropských filmů, být schopen film adekvátně prezentovat v průběhu filmového večera a po ukončení promítání vést případnou diskusi o filmu s návštěvníky.
  •   technického pracovníka pro případ komplikací s promítací technikou (zejména v případě využití tlumočnických kabin, apod.).
  • Dodavatel bude zadavateli průběžně dodávat veškeré potřebné informace za účelem propagace projektu na webových stránkách Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kanceláře Evropského parlamentu v ČR. Bude se jednat zejména o informace ke každému filmu, foto, trailer filmu, případně recenze, článek z filmového promítání, apod.
  •   Logistická spolupráce s pracovníky Zastoupení Evropské komise v ČR, Informační kanceláří Evropského parlamentu v ČR a Úřadu vlády ČR, kteří v prostoru Evropského domu pracují
  •  Pravidelné konzultace se Zastoupením Evropské komise v ČR a Informační kanceláří Evropského parlamentu v ČR ohledně promítaných filmů. Akceptace navrhovaných promítání ze strany obou institucí (např. v případě filmů LUX PRIZE).
  •  Způsoby propagace filmových večerů skrze vhodné komunikační kanály na základě pravidel vizuální prezentace Zastoupení Evropské komise v ČR a Informační kanceláře Evropského parlamentu v ČR. Případné vytvoření jednotné znělky filmových večerů a její další distribuce.  Více informací najdete zde
 
Další podrobné specifikace najdete na stránce http://ec.europa.eu/ceskarepublika/news/091217_vyberove_rizeni_cs.htm
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.