Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Creative Cities
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Future City Game
Future City Jobs
Domů ArtsInfoPerforming artsFestivaly, představení
TechSoup

reSITE: První ročník festivalu o vytváření kvalitních městských prostor

reSITE je první pražskou mezioborovou iniciativou, která hledá nové cesty ke zkvalitnění veřejného prostoru ve městě s důrazem na proměnu vltavských nábřeží. Od 21. do 27. května 2012 května přivítá české hlavní město první ročník mezinárodního festivalu reSITE. Poprvé se spojí architekti, zástupci samosprávy, investoři i široká veřejnost, aby zahájili diskuzi nad budoucností městského plánování, a začali společně hledat řešení s důrazem na zlepšování kvality veřejného prostoru a života ve městech vůbec. V rámci festivalu proběhne ve dnech 25. do 27. května 2012 mezinárodní odborná konference, zaměřená na výměnu zkušeností zahraničních i domácích hostů s rozvojem veřejných nábřeží, na níž vystoupí napřiklad dánský urbanista Jan Ghel, Alexandros Washburn a Janette Sadik-Khan z Úřadu starosty New Yorku či němečtí urbanisté Lisa Diedrich a Matthias Rick.
Festival proběhne od 21. do 27. května 2012 v Praze. Konference se bude konat od 24. do 25. května ve Veletržním paláci. Další akce pro veřejnost budou probíhat od 25. do 27. května ve zvláštním dočasném pavilonu na piazzetě Nové scény Národního divadla.

Registrace účastníků konference začala 17. dubna. Kvůli prostorovým limitům konferenčního sálu je počet účastníků omezen na prvních 350 přihlášených. Všichni zájemci o účast na této akci se mohou registrovat prostřednictvím formuláře na www.resite.cz. Vstupní poplatek se liší dle jednotlivých kategorií: studenti, akademická obec a představitelé státní správy a samospráv a jiní profesionálové v oboru (ostatní). Počet vstupenek pro každou kategorii je rovněž omezen.

Program konference je rozdělen do čtyř hlavních sekcí za účasti domácích i zahraničních odborníků: Navrhování ve veřejné sféře, Komunitní fórum, Ekonomika rozvoje a Politika veřejného prostoru. Sekce “Plánování na nábřeží” pod vedením Lisy Dietrich předvede unikátní projekty pro tyto specifické prostory z celé Evropy. Následná panelová diskuse pod názvem “Praha v pohybu” přivede k jednomu stolu české a německé odborníky, aby si vyměnili své zkušenosti s navrhováním veřejného prostoru nábřeží v obou zemích. Část “Otevřená Praha” se bude zabývat územním plánem hlavního města.  

K dnešnímu dni účast na konferenci potvrdili:
  • dánský urbanista Jan Gehl
  • Alexandros Washburn a Janette Sadik-Khan z Úřadu starosty New Yorku
  • němečtí urbanisté Lisa Diedrich a Matthias Rick
  • Martin Rein-Cano z ateliéru TOPOTEK 1
  • Michael Rink, asistent vedoucího Jorna Waltera z Úřadu pro rozvoj města a životního prostředí v Hamburku
  • Craig Dykers z ateliéru Snohetta
  • Reinier de Graaf, OMA

Podrobný program zde
(14.05.2012) ZDROJ: reSite
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.