Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Koncepce umění
Konference EU
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Game
Domů ArtsInfoPerforming artsFestivaly, představení
TechSoup

Samuráj festival dramatu jednoho herce

Ve dnech 7. – 9. června 2010 uvádí Dejvické divadlo historicky první ročník festivalu dramatu jednoho herce SAMURÁJ s podtitulem Kouzlo šesti samot. Impuls k němu vzešel z iniciativy herce Pavla Šimčíka, který o něm říká „…Mým záměrem je na sklonku stávající divadelní sezóny představit širokému publiku Dejvického divadla a nejen jemu šest umělecky originálních představení  a ještě více tak otevřít obzory diváckému spektru divadla. Myšlenka našeho festivalu spočívá v symbolice tří dnů, tedy vlastně tří kroků,  jimiž přivedeme nezávislého performera, originálního interpreta a svébytného umělce do prostoru „kamenného“ divadla, abychom tento prostor nechali ožít jeho přítomností  a inspirovali se jím.... úsilím prvního ročníku je vybudovat na profesionální a velice prestižní divadelní scéně Prahy 6 zcela originální a původní divadelní festival s každoroční tradicí…“.

Impuls k němu vzešel z iniciativy herce Pavla Šimčíka, který na podzim 2009  nastudoval pod režijní supervizí Arnošta Goldflama jeho hru Jeden den a uvádí ji v Eliadově knihovně Divadla Na zábradlí. Poté oslovil svých pět kolegů (Marka Matějku, Petra Vaňka, Arnošta Goldflama, Vladimíra T. Gottwalda a Pavola Smolárika), kteří mají podobnou hereckou zkušenost a navrhnul uspořádat třídenní divadelně-hudební zážitek, v němž by diváci měli možnost nejen zhlédnout šest monodramat, ale poslechnout si i příjemnou hudbu skupin HM..., Hi-Fi, a Please the Trees a  Kataríny Karašové.

Během Festivalu vytoupí Marek Matějka, Petr Vaněk, Arnošt Goldflam, Vladimír T. Gottwald, Pavol Smolárik a Pavel Šimčík. Součástí festivalu budou také koncerty skupin HM..., Hi-Fi, a Please the Trees a  Kataríny Karašové.

Patronkou prvního ročníku festivalu, který letos nese podtitul Kouzlo šesti samot, se stane Taťjana Medvecká, která za roli Antonie Nikolajevny  v monodramatu Pavla Nilina Poprvé vdaná (režie Jaromír Pleskot ,premiéra 2.2. 2002 v DD) získala cenu Thálie.
Program festivalu zde

 

(03.06.2010) ZDROJ: Dejvické Divadlo
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.