Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Symposium Ostrava
Future City Jobs
Future City Game
Creative Cities
Koncepce umění
Konference EU
Domů ArtsInfoPerforming artsFestivaly, představení
TechSoup

Street For Art 2009 - zastav, postůj, pozoruj!

Street for Art 2009 je  druhý ročník festivalu ve veřejném prostoru, který pořádá Kulturní centrum zahradaKC.  Hlavní festivalovou lokací bude letos okolí stanice metra Opatov. V Centrálním parku na Jižním Městě vyroste architektonický objekt Kitchen Monument z dílny berlínské umělecké skupiny Raumlabor. V něm se budou konat sousedské večeře pro obyvatele Jižního Města i celé Prahy, novátorské projekce nebo konference o vlivu kultury na rozvoj regionu. Druhým stěžejním projektem festivalu Street For Art 2009 je společný česko-francouzský projekt Evropa je tady i tam / Ici là-bas. Od prosince 2008 do dubna 2009 probíhaly ve spolupráci s francouzským divadelním souborem Image Aiguë divadelní dílny s žáky škol na Jižním Městě. V průběhu festivalu spolupráce vyvrcholí divadelní premiérou představení Evropa je tady i tam / Ici là-bas. Součástí festivalu bude také řada aktivit, které zapojí děti, mládež i dospělé z Jižního Města do spolupráce, výtvarných a pohybových projektů a do společné kultivace veřejného prostoru. Chystá se grafitti jam, exhibice streetartových disciplin, společné vaření nebo komentované procházky Jižním Městem. Festival proběhne ve dnech 20 až 24. května 2009. 
Street For Art 2009 - zastav, postůj, pozoruj!
Festival umění ve veřejném prostoru přiváží na Jižní Město zahraniční umělce, instalace a aktivity ve veřejném prostoru.

Kulturní centrum zahradaKC pořádá od 20. do 24. května druhý ročník festivalu umění ve veřejném prostoru Street For Art 2009. Hlavní festivalovou lokací bude letos okolí stanice metra Opatov. V Centrálním parku na Jižním Městě vyroste především architektonický objekt Kitchen Monument z dílny berlínské umělecké skupiny Raumlabor. V něm se budou konat sousedské večeře pro obyvatele Jižního Města i celé Prahy, novátorské projekce nebo konference o vlivu kultury na rozvoj regionu. Kitchen Monument je nafukovací plastová "bublina" z průhledného materiálu, která pojme až 150 diváků. Objeví se nečekaně, když se během několika desítek minut "vynoří" z obrovské plechové krabice. Průhledný materiál, z kterého je Kitchen Monument vytvořen, vzbuzuje zvědavost kolemjdoucích, kteří mohou vidět, co se děje vevnitř. Kitchen Monument tak vytváří zvláštní "pohodu domova" ve veřejném prostoru a vybízí k jeho jinému vnímání.

Druhým stěžejním projektem festivalu Street For Art 2009 je společný česko-francouzský projekt Evropa je tady i tam / Ici là-bas. Od prosince 2008 do dubna 2009 probíhaly ve spolupráci s francouzským divadelním souborem Image Aiguë divadelní dílny s žáky škol na Jižním Městě. 20. a 21. května projekt vrcholí českou premiérou představení Evropa je tady i tam / Ici là-bas, kterého se kromě profesionálních herců z Francie a ČR zúčastní také české, vietnamské, turecké a polské děti. Projekt je oficiální doprovodnou akcí českého předsednictví v Evropské unii a součástí kampaně Ministerstva školství "Evropa mladýma očima".

Součástí festivalu bude také řada aktivit, které zapojí děti, mládež i dospělé z Jižního Města do spolupráce, výtvarných a pohybových projektů a do společné kultivace veřejného prostoru. Chystá se grafitti jam, exhibice streetartových disciplin, společné vaření nebo komentované procházky Jižním Městem.

Festival Street For Art 2009 pořádá kulturní centrum zahradaKC a o. s. Tolerdance. 
 
Související odkazy:
 
 
(02.04.2009) ZDROJ: Kulturní centrum Zahrada
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.