Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Creative Cities
Konference EU
Future City Game
Domů ArtsInfoPerforming artsFestivaly, představení
TechSoup

Ve3fest - 2. ročník festivalové přehlídky mladých nezávislých autorských kapel

Cílem přehlídky je představit mladému publiku několik mladých kapel /věkový průměr do 25 let/, které prezentují výhradně svoji vlastní zajímavou tvorbu a ukázat vývoj mladé autorské hudby posledních let v nejširším spektru. Vystoupí  Paramoja, Jull Dajen, Ufajr, Sklapla Past a další... V sobotu 17. prosince 2005 od 15 hodin v Klubu Mlejn v Praze Stodůlkách

VE3FEST 2005

Na sobotu 17. prosince 2005
klub MLEJN v Praze 13 Stodůlkách

2. ročník festivalové přehlídky mladých nezávislých autorských kapel Ve3fest.

Mediálním partnerem je Rádio Beat.

Přehlídka je záměrně multižánrová, ukazující vývoj mladé autorské hudby posledních let v nejširším spektru.

Hudební dramaturg Adam Rut oslovil zajímavé hudební formace pražské klubové scény.

V nabitém odpoledni vystoupí:

SKLAPLA PAST

www.sklaplapast.wz.cz

UFAJR

Počátky pražské kapely Ufajr sahají zhruba do první poloviny roku 2004, kdy spolužáci Robin Müller (el. kytara, zpěv) a Tomáš Kubín (klavír/klávesy, zpěv) a k nim se přidavší Vláďa Staněk (bicí) a Petr Burda (bas. kytara) odehráli první koncert pod jménem Ufajr. Repertoár sestával hlavně z cover verzí méně známých skladeb rockových kapel (Deep Purple, Placebo, ale i The Beatles) a ze dvou skladeb vlastních. Bohužel to byl na dlouhou dobu i koncert poslední kvůli problémům se zkušebnou a absencí baskytaristy (Petr Burda po koncertě z Ufajr odešel). Kapela se znovu vzchopila až v půlce roku 2005, kdy se k ní přidal basák Konrád Tvrdý, Tomášův bratranec.

Nyní hrajou Ufajr výhradně původní repertoár. Kapela se snaží o pohled na rockovou hudbu z vlastního úhlu; nabízí se označení "alternativní rock". Ale to by bylo příliš troufalé. Zatím se musejí jednotliví členové spokojit s tím, že vůbec něco spolu hrají. Cíle jsou vysoké, talent chybí, ale hlavní je odhodlání!

www.ufajr.wz.cz

JULL DAJEN

Kapelu Jull Dajen založil v roce 2002 Petr Štramberský, kytarista a skladatel. Hudba Jull Dajen je elektroakustická hudba vycházející z tradičního světového folkloru od Moravy, Bretaně až po Irsko a Skandinávii. Hudba inspirovaná legendárními Jethro Tull stejně jako mnoha jinými směry a autory je veskrze autorská a originální.

Původně hrála jen jako trio ve složení flétna, housle a kytara. Dnes se rozšířila o další členy, takže kromě již zmíněných nástrojů uslyšíte ještě úžasné perkuse bicí, violoncello i basovou kytaru a romantickou vonící harfu.

Kapela se dnes řadí k vycházejícím hvězdám, i když rychlost jejího vzestupu je skoro šílená, ale plně odpovídá nasazení všech hudebníků. Zpívá v českém, francouzském a anglickém jazyce.

www.julldajen.euweb.cz


PARAMOJA

http://moja.webz.cz

 

VE3VNOCI

Kapela již má nepochybně první úspěchy i neúspěchy za sebou, někam směřuje, žije.

Kdysi dávno Adam na kytaru zahrál poprvé Anděla od Karla Kryla Postupně se učil další a další písničky a objevily se první náznaky jakési vlastní tvorby. Z toho se vyklubala v létě 2001 kazeta s dvanácti písněmi, z té doby je například Malý muž, Dívka, Blíží se tma, text ke Kolu. Vyšla v ručním vydání (v počtu pěti kusů, možná už jsou jenom tři) a nesla název Ve tři v noci.

Ve stejnou dobu vzniklo také sdružení The JAMS (Jaromír, Adam, Matěj, Steve). V obsazení dvě akustické kytary, dva klarinety. Formace bylo využito při představení DRDS (Dismanova rozhlasového dětského souboru) Jak je důležité míti Filipa od Oscara Wilda.

Během roku 2002 Adam hrával střídavě s Matějem Křístkem a s Petrem Koronthálym, Poté i s Jiřím Konvalinkou a jako zpěvačku obsadili  novou spolužačku z AG Štěpánská Pavlu Rakoušovou. Rozhodli se založit kapelu - název Ve tři v noci podle kazety - Na třináctého března 2002 bylo domluveno první vystoupení v domě U Zelené žáby, zvukaře dělal Václav Flegl, na poslední chvíli z kapely odešel Petr Koronthály - jak jinak než z časových důvodů.

Tedy: Adam Rut - kytara, zpěv; Matěj Křístek - elektrická kytara; Jiří Konvalinka - housle, zpěv; Pavla Rakoušová - zpěv. Na repertoáru bylo dvacet písní, přišlo kolem padesáti lidí, nikdy nezapomenou na to, jak jsme posléze všichni seděli s nepřítomnými výrazy v hospodě…

www.ve3vnoci.wz.cz

MUSIC´N´ACCIDENTS

Záměr:

Cílem projektu je představit mladému publiku několik mladých kapel /věkový průměr do 25 let/, které prezentují výhradně svoji vlastní zajímavou tvorbu. Nechceme být jednostranně žánrově zaměření. Dáváme možnost těm, kdo jsou ve své hudbě originální.

Snažíme se zaujmout hlavně mladé lidi. Spolužáky členů kapel, aby si přišli poslechnout své kamarády a přitom se seznámili i s hudbou jinou. Jediné, čemu se kategoricky vyhýbáme je hudba propagovaná v médích, tedy zejména střednoproudý Pop.

Důležitý je nejen dopad na posluchače, ale i přínos pro samotné kapely. Kontakty a možnost srovnání může být odrazovým můstkem k další případné spoluprácí… ,

vždyť česká alternativní scéna je tak rozdrobená…

Historie:

1.ročník nízkorozpočtového festivalu, představující mladému publiku věkově blízké autorské hudební skupiny se konal v sobotu 5.6.2004 od 12:00 do 23:00 v Rock Café, Praha.

Předznamenáním festu byla nominační soutěž v sobotu 14.5.v pražském klubu Mlejn.

Ze třech mladých nadějných kapel /Crystal Planet, Chember Worcester, Blues Pub Culture/ postoupili funkoví Chembeři. Ti si pak společně s ostatními / folkrockoví Jull Dajen, nezařaditelné Posmrtné zkušenosti, jazzoví Eggnoise, funkrockové Nukleární Vokurky, hardrockové Votchi a Imodium, které dnes hraje grunge/ zahráli v Rock Cafe.

Samozřejmostí bylo vystoupení pořádajících Ve3vnoci.

Celou akci finančně podpořilo Bueno.

www.ve3fest.wz.cz

Další informace:

Tomáš Staněk 
Tel.:+420 606 865 237
OLDSTARS – o.s. - umělecká skupina

OLDSTARS je umělecká skupina, sdružující studenty a absolventy uměleckých škol a institucí, zejména absolventy Dismanova rozhlasového dětského souboru /DRDS/ při Českém Rozhlase, pro jejich umělecké projekty.

Mrkvičkova 1359, Praha 6, 163 00

IČO: 266 755 79

DIČ: CZ 266 755 79

Číslo účtu: 181 754 2001 / 2400

www.oldstars.wz.cz

Klub Mlejn
Najdete v Praze 5 - Stodůlkách, pár minut od metra B-Luka,nebo busem 174 z Hradčanské.

Veškeré rezervace lístků, v úřední hodiny
Po - Čt 16 - 19, Pá 16 - 18 a hodinu před pořadem
na telefonním čísle pokladny: 235 52 25 03
 

 

(16.12.2005) ZDROJ: Oldstars o.s.
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.