Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Jobs
Future City Game
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Konference EU
Domů ArtsInfoPerforming artsKurzy, workshopy
TechSoup

Dílna Local emotion/Locomotion

Site specific dílna Institutu světelného designu (ISD) vedená MgA. Tomášem Žižkou v rámci výstavy Labyrint světla Petra Nikla v prostoru Ekotechnického muzea, bývalé čističky odpadních vod Bubeneč proběhla od 8 do 14. června 2009. V neděli čtrnáctého června 2009 vyústila dílna  ve veřejnou prezentaci exteriérové site specific instalace / performance s názvem Local emotion / Lokomotion, která byla výsledkem práce studentů Školy světelného designu účastnících se na této pětidenní dílně. Site specific instalace byla prezentována jako jejich absolventská práce. Výstava Labirynt Světla trvá do 14. července 2009.

Pod vedením předního českého odborníka na site specific Tomáše Žižky studenti rozvinou dramaturgický oblouk vycházející z historie a prostoru bývalé čističky odpadních vod, aktuální výstavy Labyrint světla a stálé expozice parních strojů tamtéž.

Z názvu LOCAL EMOTION je patrná idea vycházející z prostoru jakožto jedinečné součásti tvůrčího procesu, podtitul LOKOMOTION pak odkazuje ke stálé expozici parních strojů / motorů a poetice železniční historie - proto  byla instalace uvedena již cestou vlakem z Masarykova nádraží do zastávky Bubeneč (20.30h) jako nedílná součást dramatické akce. Světelná dramaturgie a choreografie realizovaná studenty ISD poté v exteriéru Ekotechnického muzea vytvořila kinetickou skladbu ve stávajících dispozicích objektu -a oživila zdánlivě nehybný eteriér muzea dramatickou artikulací jeho proměn v čase.

(08.06.2009) ZDROJ: Insitut světelného designu
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.