Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Jobs
Konference EU
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Future City Game
Domů ArtsInfoPerforming artsKurzy, workshopy
TechSoup

Workshop fyzického divadla s Finkou Jenni Kokkomäki

Obrázek k článku Workshop fyzického divadla s Finkou Jenni Kokkomäki
Dílna spojuje pohyb a herectví. Objevování různých způsobů jak performer může používat tělo na jevišti. Prozkoumány budou nové způsoby výrazu a vyjádření každého z účastníků pomocí různých hereckých a pohybových cvičení. Důraz bude kladen  jak na pohybové dovednosti, tak na hercovu přítomnost a schopnost vcítit se a komunikovat s publikem, ostatními herci, prostorem kolem sebe a se svými vnitřními myšlenkami.  Dílna je určena pro ty, kteří mají jisté herecké zkušenosti nebo zkušenosti z jiné oblasti živého umění (jako je cirkus nebo zpěv, buto atp.) a mají zájem o další rozvinutí hereckých dovedností.  Dílna fyzického divadla bude probíhat od 18 do 21. července 2009.
Zvláštní pozornost bude v průběhu dílny  věnována  PROSTORU a SVĚTLU, jak využívat vlastnosti prostoru aby podpořily představení a hlubokým rozdílům tělesného ztvárnění v různém světle.  Bude probíhat práce s prostorovým myšlením jako se součástí samotného představení.

Dílna je určena pro ty, kteří mají jisté herecké zkušenosti nebo zkušenosti z jiné oblasti živého umění (jako je cirkus nebo zpěv, buto atp.) a mají zájem o další rozvinutí hereckých dovedností. A nebo pro ty, kteří mají odvahu rovnýma nohama vpadnout do něčeho zcela nového. Otevřený přístup k pohybu je pro účastníky nezbytný předpoklad, ale předchozí taneční zkušenosti nejsou nutné. Náplň bude fyzická, a proto si přineste volné a pohodlné oblečení vhodné pro pohyb a tanec.

Poznámka:
Některým účastníkům bude nabídnuta příležitost spolupodílet se na nadcházejícím představení Jenni Kokkomäki v divadle Alfred ve dvoře. (Za tuto spolupráci není nabízena žádná finanční odměna a bude probíhat během několika dní na přelomu srpna a září. Práce je zaměřena na herectví a na herecký výzkum.)


Jenni Kokkomäki

Dílnu povede lektorka Jenni Kokkomäki – divadelní režisérka, herečka a učitelka z Finska. Pracuje na poli experimentálního fyzického a vizuálního divadla. Vystudovala divadelní fakultu na Univerzitě aplikovaných věd v Helsinkách. Její divadelní práce je mezinárodní a mohli jste se s ní seznámit i v Praze, například na jevišti v NoD, v divadle Alfred ve dvoře a Divadle Na zábradlí.
 
Kontakt: 
 
Pro více informací o dílně pište na jennikokko@hot­mail.com (anglicky).

Dílna je intenzivní: sobota – neděle 10 – 18h, pondělí – úterý 19 – 22h.

Cena 2400 Kč.
Pro rezervaci místa je třeba uhradit celou částku předem. Možnost přespání v místě konání pro mimopražské účastníky.

Více informací na ziita@sez­nam.cz nebo na tel.: 723 253 757 (Zita)
DRUNA – NÁHORNÍ PLANINA, Karlovo náměstí 24, Praha 1
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.