Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Creative Cities
Konference EU
Future City Game
Koncepce umění
Domů ArtsInfo
TechSoup

Taneční zóna: Potíže s tancem

Obrázek k článku Taneční zóna: Potíže s tancem
Časopis Taneční zóna se tentokrát s odvahou pouští do analýz problémů, které s tancem mají diváci, média i samotní tvůrci. Přečtěte si v článku Rozumíme současnému tanci? zamyšlení Jitky Šťávové nad jazykem současného tance či rešeršní studii Jany Bohutínské Divák a umění očima současné estetiky a zjistíte, že diváci to nemají vůbec jednoduché. Nicméně ti, jimž jsme položili anketní dotaz, nám většinou poskytli velkou útěchu. Největší potíže mají - zdá se - lidé z oblasti médií.

U kulatého stolu jsme s redaktory českých deníků a rozhlasové stanice Vltava chtěli přijít na kloub otázce, proč se o tanci nepíše – jejich odpovědi si přečtete v článku Kulatý stůl s (bezmocnými) redaktory mocných médií.

Spoustu starostí s tancem mají také PR manažeři. Tato vcelku nová profese má pro tanec zásadní význam; jak naložit s produktem tance na trhu nám poradila v rozhovoru majitelka mediální agentury 2média Pavlína Fechterová.

Zdá se, že když není řeč o penězích, samotní tvůrci žádnou krizi nebo potíže příliš nepociťují – v několika rozhovorech a autorských textech nám svoje názory na potíže s tancem svěřili tanečníci Daniel Raček, Petr Opavský a tanečnice a choreografky Lenka Bartůňková, Ioana Mona Popovici a Kateřina Stupecká.

Zvláštním případem navozené krize prošla choreografka a tanečnice Jana Vranová – co přitom zažila, se dočtete v článku Niny Vangeli Vnitřní zážitky, vnější techniky. Že je krize přirozenou součástí života a že se jí nemáme vyhýbat, nás v článku Krize z pohledu I-ťingu přesvědčí výkladem části Knihy proměn Zuna Vesan Kozánková.

Jako vždy najdete v našem časopise recenze – například na „Brut“ Fabrice Ramalingoma, na „Fresku“ Paco Deciny, nebo na „Up End Down“ Rosti Nováka. A nejen tyto. 

časopis Taneční zöna
vydává:
Sdružení pro podporu vydávání revue současného tance
c/o Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1
redakce@tanecnizona.cz
www.tanecnizona.cz
 
Cena 80.-

(02.08.2011) ZDROJ: Taneční zóna
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.