Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Jobs
Future City Game
Konference EU
Symposium Ostrava
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

470 mladých umělců představí svá díla v rámci Artsemestru VŠUP

Obrázek k článku 470 mladých umělců představí svá díla v rámci Artsemestru VŠUP
Čtyři sta sedmdesát mladých umělců z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze představí veřejnosti svá díla z odvětví architektury, grafiky, fotografie,sochařství, keramiky, skla a malby, textilní a módní tvorby, nových médií a filmové grafiky. Od čtvrtka 21. ledna 2010, kdy rektor VŠUP Pavel Liška výstavu zahájí, bude již tradičně probíhat přehlídka klauzurních prací studentů Vysoké školy umělecko průmyslové. Ateliér supermédií vedený česko - argentinským umělcem Federicem Díazem prezentuje práce studentů již od 19. ledna. Klauzurní práce bude možné vidět do 2. února 2010 nejen v budově školy, ale i v dalších prostorech. 

Pražský Ateliér designu III. vystavuje semestrální práce na téma nemotorový městský dopravní prostředek. Několik ateliérů společně (designu, keramiky a porcelánu, skla a dalších) pracovalo na tématu hostina pro návštěvu z jiného světa.  Exponáty budou vybrány pro prezentaci VŠUP na výstavě iSalonni v Miláně.

Ateliér grafického designu a vizuální komunikace
se v zimním semestru zaměřil zejména na práci s programy 3D. Na výstavě Artsemestr bude ateliér prezentovat výsledky soutěže na logo Fakulty humanitních studií UK, dále písmové projekty vzniklé bez pomocí počítače, prostorové objekty z plastu vhodné pro realizaci ve firmě Okula Nýrsko, Město New York a jeho zmanipulovaná architektura a prostorové grafické řešení nástupního prostoru galerie MoMA PS.1 v Queensu.

Ateliér grafického designu a nových médií zve návštěvníky Artsemestru do nově zrekonstruovaného prostoru svého ateliéru č. 304 (rekonstrukci navrhl Adam Tureček), kde bude možné seznámit se s řadou nových prací jako např. s vrstevnatým časopisem 304, návrhem nového webu ateliéru, přípravou sumarizační výstavy, knihy a sympozia k pěti letům činnosti a dvěma průzkumnickými workshopy vedenými Petrem Knoblochem a Lukášem Veverkou. Veřejnou obhajobu semestrálních úkolů je možné na místě vidět ve čtvrtek 21. 1. 2010 od 14 hodin.

Ateliér filmové a televizní grafiky
prezentuje na výstavě práce na téma od pohybovek přes grafické zpracování k 3D realizaci, vystoupit z obrazu - od plošné předlohy k 3D realizaci a 3D pohyblivý autoportrét. Studenti pracovali s různými materiály při výrobě plastických objektů a snažili se nalézt rovnováhu mezi formou a obsahem.

Ateliér supermédií se bude v rámci Artsemestru prezentovat samostatnou výstavou Supermédia
ve dnech 19.-24. 1. 2010 (otevřeno denně 15-20 hodin), Kotelna, Pernerova 55, Praha 8 - Karlín. Kurátory výstavy jsou Lenka Střeláková a Richard Zacpal.

Ateliér Design oděvu a obuvi
, pod vedením Liběny Rochové a asistence Pavla Ivančice, představí práce studentů v externím ateliéru LR (Malostranské nábřeží 1, Praha 1, 3. patro). V zimním semestru ateliér navázal spolupráci s přední českou oděvní firmou Pietro Filipi. Studenti navrhovali kolekci podle trendů firmy pro nadcházející sezonu a zároveň v rámci tématu klauzur Osobitost a design versus konfekce vytvořili jedinečné exklusívní modely. Některé v navržených modelů kolekce budou realizovány v dílnách Pietro Filipi na jaře 2010. Výstava představuje vizi studentů, jak by mohla či měla vypadat česká konfekce.

Ateliér módní tvorby se také trvale věnuje spolupráci s průmyslem. Studenti ateliéru letos pracovali na klauzurním úkolu Chytrý oděv; navrhli a realizovali oděvní prototyp pro praktické využití a možnou průmyslovou výrobu. Hlavním tématem semestru byla Ulice a klauzurní práce s toho vycházejí.

Ateliér architektury 4 na výstavě prezentuje práce na témta Vertikální kavárna do Prahy, Můj první porcelán, Interiér kadeřnického salónu, Divadlo v Letenských sadech, Volně stojící kovový věšák na šaty a ideový návrh fasády Nové scény Národního divadla v Praze. Diváci se mohou těšit na kresebné návrhy, studie, makety a počítačové vizualizace.

V rámci Artsemestru probíhá ve dnech 22.–29. 1. 2010 výstava klauzurních prací Katedry designu ve Zlíně. Výstavu dvou zlínských ateliérů designu můžete navštívit na třídě Tomáše Bati 4342 ve Zlíně, denně od 10–18 hodin. Ateliér supermédií se bude v rámci Artsemestru prezentovat samostatnou výstavou Supermédia ve dnech 19.–24. 1. 2010 (otevřeno denně 15–20 hodin), Kotelna, Pernerova 55, Praha 8 – Karlín. Ateliér Design oděvu a obuvi, pod vedením Liběny Rochové a asistence Pavla Ivančice, představí práce studentů pro přední českou oděvní firmu Pietro Filipi v externím ateliéru LR (Malostranské nábřeží 1, Praha 1, 3. patro).

Výstava je realizována ve všech ateliérech i v galerii VŠUP od  22. 1. do 2. 2. 2010. 

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.