Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Future City Game
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Konference EU
Creative Cities
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Berlínské studio Bongout vystavuje v Praze

Obrázek k článku Berlínské studio Bongout vystavuje v Praze
Galerie Hygienická stanice ve spolupráci s galerií a tattoo studiem TRIBO představuje přes dvacet sítotiskových plakátů berlínského studia Bongout.Pro plakáty od Bongout jsou charakteristické koláže, hravost, punková syrovost a kreativní duch berlínské výtvarné scény. Výstavu je možné navštívit od 15. ledna do 27. února 2010 v prostorách galerie Tribo v Praze na Smíchově. Bongout představuje českému publiku unikátní kolekci autorských designových plakátů, které vytvořili pro koncerty hudebních kapel, jako Sonic Youth, The Jesus Lizard, Nick Cave & The Bad Seeds, Slayer, Slipknot či Urlaub in Polen.
Bongout patří v oblasti sítotisku mezi lídry evropské scény. Prosluli také svými limitovanými edicemi ručně tištěných knih, tzv. art books, a své know-how letos mimo jiné představili na prestižním knižním veletrhu New York Art Bookfair, kde vedli workshop o sítotisku a vedení galerie. Jejich art books jsou součástí sbírky MoMa Library (knihovny newyorského Musem of Modern Art). Výstava tak přinese do české metropole svěží závan tvůrčí grafické skupiny, která aktuálně hýbe berlínskou scénou.

Pro plakáty od Bongout jsou charakteristické koláže, hravost, punková syrovost a kreativní duch berlínské výtvarné scény. Díky energii, která z plakátů vyzařuje, mají velký potenciál stát se kultovním sběratelským dílem. Aktivity Christiana Gfellera a Anny Hellsgardové alias Bongout zahrnují vedle sítotiskové dílny a grafického studia také galerii, ve které průběžně vystavují aktuální díla z produkce Bongout či pořádají tematické výstavy napříč žánry vizuálního umění.
 
TRIBO
Lidická ulice č. 8
Praha 5 Smíchov
 
Další odkazy:
http://www.bongout.org
http://www.hygienickastanice.cz
(22.01.2010) ZDROJ: Hygienická stanice
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.