Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Koncepce umění
Konference EU
Future City Game
Symposium Ostrava
Creative Cities
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Dny otevřených ateliérů 2011

V průběhu víkendu 22. – 23. října pořádá Alšova jihočeská galerie  4. ročník akce Dny otevřených ateliérů, na které se představí celkem 81 výtvarných subjektů. Z bohatého výběru si návštěvnici mohou vybrat místa zaměřená na tradiční postupy a techniky, jako např. tkaní a restaurování různých textilií, práce se dřevem, kovem, sklem, hlínou i kamenem. Příležitost vyzkoušet si to nabízí např. Tkalcovna (Strmilov), Kovářství Jaromír Čížek (Komařice), Sklářská huť Jaroslava Effmerta (u Hluboké nad Vltavou). Návštěvníci, které zajímají spíše výtvarné techniky, jsou srdečně zváni do ateliérů např. Maria Michaela Šechtlová (Tábor), Nataša Nenadović (Český Krumlov), Petr Palma (Hluboká nad Vltavou). Novinkou letošních Otevřených ateliérů je i ocenění pro nejoblíbenější, nejpříjemnější ateliér či dílnu, o němž mohou diváci a návštěvníci hlasovat. 


Alšova jihočeská galerie ve spolupráci s Pedagogic¬kou fakultou JU připravili zajímavé workshopy se zaměřením na výtvarné techniky, ale i animaci aktuální výstavy Miroslav Troup v Hluboké nad Vltavou a Zdeněk Burian ve Wortnerově domě. SUPŠ v Bechyni otevře své dílny a v doprovodu zkušených lektorů si návštěvníci mohou vyzkoušet různé techniky jako modelování, točení na kruhu či dekorace keramiky.  V rámci aktuální výstavy Petra Šťastná - Petr Hrůza shlédnete díla reprezentující současné přístupy v keramické tvorbě. Oba autoři budou přítomní na výstavě a určitě rádi zodpoví vaše dotazy.

Z bohatého výběru si návštěvnici mohou vybrat místa zaměřená na tradiční postupy a techniky, jako např. tkaní a restaurování různých textilií, práce se dřevem, kovem, sklem, hlínou i kamenem. Příležitost vyzkoušet si to nabízí např. Tkalcovna (Strmilov), Kovářství Jaromír Čížek (Komařice), Sklářská huť Jaroslava Effmerta (u Hluboké nad Vltavou). Návštěvníci, které zajímají spíše výtvarné techniky, jsou srdečně zváni do ateliérů např. Maria Michaela Šechtlová (Tábor), Nataša Nenadović (Český Krumlov), Petr Palma (Hluboká nad Vltavou). Celkový přehled zapojených subjektů naleznete na webových stránkách pod menu „pro návštěvníky“, kde je možnost filtrování dle různých kritérií.

Na náměstí Přemysla Otakara II. stejně jako v předešlém roce bude postaven informační stan – návštěvníci i náhodně kolemjdoucí zde získají informace o ateliérech a dílnách, které se akce zúčastňují nebo se mohou připojit ke komentovaným prohlídkám po okolí. Součástí budou i výtvarné dílny pro děti. Doprovodný program doplní přednáška lektorky Muzea města Brna na hradě Špilberku Barbory Svátkové o galerijní animaci, která se uskuteční v pondělí 24. 10. v prostorech Pedagogické fakulty JU. V rámci letošního
ročníku jsme připravili pro návštěvníky soutěž o 10 volných vstupů do Alšovi jihočeské galerie na sezonu 2012. Zapojit se mohou všichni, kteří navštíví v průběhu víkendu 5 ateliérů. Novinkou je i ocenění pro nejoblíbenější, nejpříjemnější ateliér či dílnu, o němž mohou diváci a návštěvníci hlasovat na: 



 
(18.10.2011) ZDROJ: Alšova jihočeská galerie
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.