Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Konference EU
Future City Jobs
Creative Cities
Symposium Ostrava
Future City Game
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Hanno Rauterberg kritik umění a fejetonista Die Zeitu hovoří o umění

Hanno Rautenberg, autor knihy A to je umění?,  působí od roku 1998 jako kritik v oblasti umění a architektury a fejetonista německého týdeníku Die Zeit. Jeho recenze jsou charakteristické břitkým pozorovacím talenetm, precizními formulacemi a odvahou mít na věci vlastní názor. V rozhovoru s  kritičkou umění Noemi Smolik nabídne,  v rámci přednáškové řady Hovory o umění,  odpovědi na otázky Co je dnes dobré umění?  či Jaká kritéria ještě platí? Přednáška proběhne 30. března 2010 od 19 hodin v Goethe Intitutu Praha.
Co je dnes dobré umění? Jaká kritéria ještě platí? Hanno Rauterberg  v rozhovoru s Noemi Smolik nabídne orientaci v džungli současného umění.

Hanno Rauterberg pléduje za novou debatu o estetických hodnotách. Od roku 1998 působí jako kritik v oblasti umění a architektury a fejetonista německého týdeníku Die Zeit. Jeho recenze se vyznačují ostrým pozorovacím talentem, precizními formulacemi a odvahou mít na věci vlastní názor. Jako významný znalec současného umění napsal knihu A to je umění?, která je návodem k posuzování současného uměleckého dění.

Noemi Smolik je kritička publikující na Kunstforum, Artforum, v listech Kunstzeitung, Parkett, Frankfurter Allgemeine Zeitung a Mladá fronta dnes, působí též jako profesorka dějin umění.
(20.03.2010) ZDROJ: Goethe Institut Praha
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.