Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Game
Symposium Ostrava
Konference EU
Koncepce umění
Future City Jobs
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

O umění s šéfredaktorem německého on line magazínu artnet

Goethe Institut Praha pořádá dne 3. června 2010 již čtvrté Hovory o umění. Ceny a trendy na trhu s uměleckými díly, umění a věda, pozice umění v současné mediální společnosti nebo umělecké dílo ve veřejném prostoru jsou některá z témat, jimž se bude věnovat Gerrit Gohlke,  šéfredaktor online magazínu o umění artnet,  spolu s kritičkou Noemi Smolik a diváky.

Gerrit Gohlke se narodil v roce 1968. Žije v Berlíně. Od roku 1994 se jako autor věnuje podmínkám působení umění v mediální společnosti a vztahem mezi uměním, technologiemi a vědou. Jedním z jeho stěžejních zájmů jsou možnosti uměleckého působení ve veřejném prostoru.


Gohlke je šéfredaktorem internetového magazínu „artnet Magazine“, který je publikován na portálu artnet. Artnet si klade za cíl přispívat k větší transparentnosti trhu s uměním, především v oblasti výtvarného umění, užitého umění a designu. Vychází zde angažované umělecké kritiky. Artnet také sleduje, jak se umělecký trh vyvíjí a jaké jsou aktuální trendy. Na artnetu je možné zjišťovat ceny, vyhledávat díla a navazovat kontakty s galeriemi po celém světě. http://www.artnet.de


Gerrit Gohlke je po Jörgu Heiserovi, Beatrix Ruf a Hanno Rauterbergovi již 4. hostem cyklu Hovory o umění. Moderátorkou diskuse bude opět Dr. Noemi Smolik. Narodila se v Praze, ale nyní žije v Bonnu. Jako kritička umění publikuje v řadě médií: Kunstforum, Artforum, v listech Kunstzeitung, Parkett, Frankfurter Allgemeine Zeitung a Mladá fronta Dnes. Působí též jako profesorka dějin umění.

Diskuse bude německy se simultánním překladem do češtiny.

Termín: 03.06. 2010, 19:00, Goethe-Institut Prag, Masarykovo nábřeží 32, Praha 1

 

(25.05.2010) ZDROJ: Goethe-Institut Prag
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.