Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Konference EU
Future City Game
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Pražská muzejní noc nabízí novinku - dopravu na kolech

Návštěvníci Pražské muzejní noci mohou letos poprvé vyzkoušet novinku. Sdružení Auto*Mat připravilo unikátní cyklojízdu, která spojuje pět vybraných výstav s prožitkem noční Prahy na kole. Kolo je pro přejíždění mezi výstavními prostory ideálním prostředkem: je rychlé a mezi kulturními zážitky nabízí divákům zdravý pohyb. Muzejní cyklojízda začíná v sobotu 14. června 2008 ve 20 hodin u Muzea MHD ve Střešovicích a končí o půlnoci v Sovových mlýnech na Kampě.

„Pro zájemce o netradiční strávení Muzejní noci pořádáme cyklojízdu, která spojuje pět výstav – dvě z nich přímo souvisejí s tváří našeho města,“ vysvětluje Martin Mareček z iniciativy Auto*Mat. Od muzea MHD ve Střešovicích se cyklistický peloton vydá k Veletržnímu paláci, navštíví Muzeum hlavního města Prahy a Vysokou školu uměleckoprůmyslovou, aby zakončil v Sovových mlýnech.

Auto*Mat doporučuje účastníkům večerní oděv – košile, šaty, lodičky a saka. Cyklisté by neměli zapomenout také na světla a vlastní zámek na kolo. Organizátoři garantují hlídání kol zaparkovaných před výstavními prostory. „Jízdní kolo není jen sportovní náčiní, ale mimořádně vhodný dopravní prostředek pro moderní město. Proč si na kole nedojet i do galerie či muzea? Účastníci budou překvapeni, jak rychle se mohou dostat z jedné výstavy na druhou a ještě se po cestě pokochat krásami noční Prahy,“ doplňuje režisér Mareček.

Na webových stránkách http://prahounakole.cz najdou zájemci doporučenou trasu z různých míst Prahy ke střešovické vozovně, kde sídlí Muzeum MHD. K cyklojízdě je ale možné se připojit i kdykoliv v průběhu trasy. Jízdu povedou zkušení cyklisté, kteří pomohou s orientací v dopravě a výběrem nejpohodlnějších tras.
(12.06.2008) ZDROJ: Automat
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.