Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Future City Jobs
Konference EU
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Creative Cities
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

UMakArt: You Make Art nová platforma pro setkávání se současným uměním

Obrázek k článku UMakArt: You Make Art nová platforma pro setkávání se současným uměním
UMakArt: You Make Art je novou platformou pro setkávání se současnými umělci a současným uměním. Tento projekt je realizován skupinou mladých lidí za podpory programu EU Mládež v akci a je také určen lidem ve věku od 15 do 25 let, kteří se mohou do projektu aktivně zapojit. Cílem projektu je vytváření pozitivního vztahu k umění a kultuře a motivace k využívání vlastní kreativity. UMakArt: You Make Art přináší devět workshopů se zajímavými umělci nejmladší generace (Anežka Hošková, Matěj Smetana, Vasil Artamonov, Lenka Kočišová, Jakub Hošek aj.), které se budou konat vždy jednou měsíčně od února do prosince 2010 v alternativních galerijních a výstavních prostorech, kulturních centrech i ve veřejném prostoru v Praze. Jednotlivé workshopy budou reflektovat tvorbu daných umělců, jejich techniky a styly, zdroje inspirace. Interaktivní formou vyzvou účastníky do světa současné umělecké tvorby a zároveň jim umožní prakticky si vyzkoušet rozličné techniky. Workshopy jsou otevřeny všem mladým lidem bez ohledu na jejich zaměření či zkušenosti s uměleckou tvorbou. První z řady workshopů se uskuteční dne 27. února 2010 v nezávislém kulturním prostoru A.M. 180, Klub Utopia.
První ze série workshopů UMakArt-u se uskuteční 27. 2. 2010 od 15.00 v nezávislém kulturním prostoru A.M.180 (v prostorách klubu Utopia - Bělehradská 42, Praha 2) a představí tvorbu umělkyně Anežky Hoškové. Anežka svou tvorbu orientuje především na figurální kresbu a malbu, ve které často překračuje hranice reality a přechází do sfér surreálních či snových. Ve svém životě i ve své tvorbě vychází z punkových principů, nechává se inspirovat různými subkulturami a světem alternativní hudby. Není totiž jen výtvarnicí, ale také DJ-kou, která se svým bratrem Jakubem Hoškem tvoří na poli alternativní scény nerozlučnou dvojici Indie Twins. Workshop seznámí účastníky s nezávislou kulturou a DIY (do it yourself) lifestylem, umožní prozkoumat trendy nezávislé hudební scény, a nabídne nový pohled na možnost propojení hudby a vizuálního umění.  Všechny workshopy jsou pro účastníky zdarma.

UMakArt: You Make Art je platforma propojující mladé lidi a současné umění, která nabízí celoroční program sestavený z workshopů a interaktivních setkání s mladými umělci, happeningů a performance, návštěv ateliérů, menších alternativních galerií a dalších zajímavých míst. Naše akce jsou určeny hlavně pro mladé lidi od 15 do 25 let, platforma je ale otevřená pro všechny zájemce o netradiční formu setkání se současným uměním, spojenou se zábavou, poznáváním nových lidí a rozvíjením vlastního tvůrčího potenciálu.

Více informací na
http://www.youmakeart.cz
info@youmakeart.cz

(10.02.2010) ZDROJ: UMakArt
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.