Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Game
Konference EU
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

V lednu 2010 otevírá nová výstavní síň v Chrudimi

Počátkem ledna 2010 začíná fungovat projekt Výstavní síně města Chrudimi, a to v prostorách třetího patra funkcionalistické budovy Divadla Karla Pippicha z roku 1933. Chrudimská beseda, zřizovatel Výstavní síně Chrudim, tento prostor otevírá se záměrem pořádání kvalitních výstavních projektů zaměřených především na současné výtvarné umění mladší a střední generace. Chrudim se tímto krokem chce přičlenit k městům, které těžiště své aktivity klade do podpory kultury a současného umění. Výstavní síň Chrudim se rozhodla spolupracovat na vytvoření kvalitního výstavního programu se současnými kurátory a výtvarnými teoretiky. Pro rok 2010 sestavila výstavní program kurátorka a historička umění Kateřina Tučková. Koncepce jejího programu navazuje na její dosavadní aktivity spojené s prezentací mladší generace umělců.
„Dle zacílení a koncepce Výstavní síně Chrudim jsem se snažila sestavit výstavní plán pro rok 2010 především z autorských výstav umělců mladší a střední generace. Projekty malířských výstav mají představovat progresivní současné tendence – hyperrealismus v podání Karla Balcara a Jana Gemrota, lyrickou expresi v podání Jaroslava Valečky, různorodé přístupy nositelů Ceny ARSkontakt, nebo multimediální výstavy konceptuálních umělců propojených se současnými malíři a sochaři. Výstavní síň Chrudim by se tak měla stát významným centrem výtvarného umění, které se nebojí představovat nové, mladé umělce a výtvarné trendy,“ prohlašuje Tučková.
 
V rámci výstav připravovaných pro rok 2010 budou probíhat výtvarné workshopy pro školy, ale i pro veřejnost. Připravují se ve spolupráci s chrudimskými výtvarníky, pod jejichž dohledem bude možnost naučit se či zlepšit své výtvarné dovednosti. První workshop se zaměří na hyperrealismus.
 
Slavnostní zahájení programu Výstavní síně Chrudim proběhne ve čtvrtek  7. ledna 2010 v 17 hodin. Úvodní slovo pronese starosta města Chrudimi, pan Jan Čechlovský, a kurátorka Kateřina Tučková.
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.