Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Creative Cities
Future City Jobs
Konference EU
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Domů ArtsInfoVizuální umění a nová media
TechSoup

Výstavní projekt Můj dům je Ti otevřen

Společnou prací kurátorů Paula Elsnera z Drážďan, mnichovského Gotlinda Timmermansa a Kateřiny Tučkové vznikl výstavní projekt Můj dům je ti otevřen prezentující práci současných mladých autorů. Projekt  bude zahájen 4. září 2009 v Drážďanech a svou pouť ukončí 25. ledna 2010 v pražské Nové síni. Koncepce výstavy propojuje umělecké uskupení působící v Mnichově v ateliérech a galerii Domags a umělce kolem drážďanské galerie Geh8. V Praze, Mnichově a Drážďanech představí výstava umění mladých autorů koncentrovaných v blízkých kulturních centrech, jejichž umění je jim však vzájemně skoro neznámé.  Společnou více než roční prací kurátorů byl zkonstruován projekt, který v rámci putovní výstavy představí vybrané autory ve třech městech.
Společnou více než roční prací kurátorů byl zkonstruován projekt, který v rámci putovní výstavy představí vybrané autory ve třech městech.  Výstavy se účastní autoři činní v různých médiích, vybraní kurátory zodpovídajícími za danou metropoli. Jejich výběr se řídí kvalitativním měřítkem, a přestože jde o autory mladé, z velké většiny teprve absolventy vysokých výtvarných škol, jde o autory, jejichž jména se v daném regionálním kontextu objevují často a to v souvislostech s udílením cen nebo významnými výstavními projekty. Výstava tak má mít charakter představení toho nejlepšího v mnoha médiích, co se v dané oblasti na poli současného mladého umění odehrává. Zároveň také očekáváme užší propojení scén, na nichž zahraniční autoři budou v rámci doprovodných večerů a workshopů přítomni.   

AUTOŘI:
Dresden: Paola Alborghetti (Painting), Tina Beifuss (Objects), Paul Elsner (Sculptural Objects), Eckehard Fuchs (Painting), Michiko Nakatani  (Sculptural Objects), Elke Schindler (Sculptural Objects)
 
München: Florian Huth (Photography), Katrin Petroschkat and Barbara Herold (Sound Installation/Performance), Yoshiuki Miura (Sculpture), Isabelle Dyckerhoff (Painting), Gotlind Timmermanns (Painting), Hau Chun Kwong (Paper cuts)
 
Prague: David Demjanovič (Installation), Igor Grimmich (Painting), Lukáš Miffek (Painting), Martin Salajka (Painting), Dan Trantina (Installation), Jakub Nepraš (Video)


Kurátorka projektu české sekce:

Kateřina Tučková
ARSkontakt
www.arskontakt.org
Tel: +420 605 979 580
Mail: k.tuckova @gmail.com

Kurátoři projektu německé sekce:

Paul Elsner – Dresden
Gotlind Timmermans - München
(27.08.2009) ZDROJ: ARSkontakt
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.