Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Future City Game
Konference EU
Koncepce umění
Creative Cities
Domů Calls Calls festivaly, představení
TechSoup

Festival Divadlo jednoho herce Cheb 2009

Divadlo jednoho herce, festival, který se jako bienále koná již třicet let je  jediná přehlídka profesionálního divadla v celém Karlovarském kraji a jediný festival zaměřený na formu monodramatu. Podobné akce se však konají v celém světě. Organizátorem festivalu je od jeho vzniku Západočeské divadlo v Chebu. Patnáctý ročník přehlídky se uskuteční od 1. do 4. října 2009 v nejrůznějších divadelních i nedivadelních prostorách města Cheb. Zájemci o účast se mohou přihlásit Západočeskému Divadlu Cheb.

V roce 2007 prošla přehlídka proměnou: výběr se zpřísnil a podléhá dramaturgické koncepci, účastnit se mohou jen profesionálové a poprvé se posílila zahraniční sekce (již dříve zastupovali pouze slovenští či polští umělci); podařilo se též navázat kontakty s analogickými přehlídkami v cizině. Navíc se potvrdilo, že tato forma je ideálně „vývozní“ (na minulém ročníku se podařilo do zahraničí „prodat“ nejméně tři z nabídnutých inscenací): nenáročná na převoz a často i bez jazykových bariér. V minulém ročníku se představili umělci různých žánrů (Vojta Švejda s inscenací Metamorfósis Famfuláre, Rosťa Novák s Osm – polib prdel kosům, Ondřej David s Akční lyrikou, Pavol Smolárik s inscenací hry Svou vlastní ženou, Tomáš Matonoha se stand-up comedy Všichni moji hrdinové ad., nechyběli hosté z Itálie, Litvy a USA).

Zájemci se mohou k účasti hlásit dramaturgyni festivalu Martě Ljubkové na adrese festival@divadlocheb.cz  nebo zaslat DVD nahrávku na adresu: Divadlo jednoho herce, Západočeské divadlo Cheb, Divadelní nám., 10, 350 11 Cheb. 

(17.11.2008) ZDROJ: Divadlo Cheb
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.