Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Jobs
Future City Game
Domů Calls Calls festivaly, představení
TechSoup

Jiné vize 2010 - přehlídka animovaného filmu vyzývá k přihlašování filmů do soutěže

Soutěž Jiné vize, jejíž čtvrtý ročník se bude konat v prosinci 2010 v rámci Přehlídky animovaného filmu (PAF) v Olomouci, je kurátorským výběrem audiovizuálních děl. Soutěž si klade za cíl zpřístupnit a ocenit díla profesionálů i amatérů, která neotřelým způsobem prostupují výtvarnou i filmovou scénou. Dramaturgie Jiných Vizí vyhledává vizuálně i narativně originální projekty na pomezí výtvarného umění, videoartu a animace. Akceptována je jakákoli klasická  animace, práce s manipulovaným obrazem, textem, sekvence hraného filmu, nebo záznam performance apod. Očekávána je práce s pohyblivým obrazem filmu a videa v nejširším možném uchopení. Svým pojetím se soutěž asi nejvíce blíží k výběru experimentálních filmů a videí. Díla na CD či DVD zasílejte do 10. listopadu 2010.

Přehlídka animovaného filmu vyzývá k přihlašování filmů do soutěže Jiné vize 2010

Soutěž je sice realizována v rámci Přehlídky animovaného filmu, který však pracuje s kategorií animace v daleko širším interpretačním rámci, než je obvyklé. Akceptována je jakákoli klasická  animace, práce s manipulovaným obrazem, textem, sekvence hraného filmu, nebo záznam performance apod. Očekávána je tedy práce s pohyblivým obrazem filmu a videa v nejširším možném uchopení. Svým pojetím se soutěž asi nejvíce blíží k výběru experimentálních filmů a videí.

Vybraných deset děl bude poté promítáno a instalováno během trvání festivalu v prostorách Uměleckého centra Univerzity Palackého v Olomouci. Všechna vybraná díla budou rovněž prezentována v doprovodném katalogu. Celek deseti soutěžních filmů a videí každoročně závisí na kurátorském výběru vyzvaných teoretiků či umělců českého výtvarného a filmového prostředí, přičemž kurátor se mění každým rokem, stejně jako tříčlenná mezinárodní porota.

Díla musí být vyústěním nezávislého, ve smyslu nekomerčního, přístupu k tvorbě (nejedná se o soutěž a výběr reklam, znělek a komerčních zakázek). Podmínkou je, že všechny filmy a videa musí vzniknout nebo být produkována v rámci České republiky, musí být vhodné k projekci v kinosále a v galerijním prostoru. Díla nesmí být starší více než 18 měsíců zpětně od data uzavření výběru, tj. od 10. listopadu 2010. Vyhlášena bude hlavní cena a cena diváků.

Kurátorkou letošního ročníku je Sylva Poláková, teoretička filmu a nových médií.

Díla na CD či DVD zasílejte do 10. listopadu 2010 na adresu

PAF Jiné vize 10
Pastiche filmz o.s.
Sokolská 25
779 00 Olomouc

Filmy je možné rovněž poslat v elektronické podobě na níže uvedený email či formou odkazu na jejich prvotní zhlédnutí přes internet.

Více informací k festivalu najdete v tiskové zprávě.

S dalšími dotazy se obracejte emailem na iris@pifpaf.cz

Irena Lehkoživová
Dramaturg / Programme manager
Jiné vize / Other visions
PAF 2010 | 9.-12.12. Olomouc
Přehlídka animovaného filmu / Festival of Film Animation
www.pifpaf.cz
email: iris@pifpaf.cz
tel: +420 777 320 358
skype: irena.lehkozivova

(26.10.2010) ZDROJ: Přehlídka animovaného filmu
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.