Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Symposium Ostrava
Creative Cities
Future City Game
Koncepce umění
Future City Jobs
Domů Calls Calls festivaly, představení
TechSoup

Národní divadlo ruší divadelní prázdniny

Národní divadlo hledá performery všeho druhu, profesionály i amatéry, jednotlivce i soubory.  Letní scéna na piazzetě Zlaté kapličky v blízkosti Národní třídy je  od 23. června do 4. srpna 2012 věnována umění a divadelní prázdniny jsou v této době zrušeny.  Patříte-li k těm, kteří umí zaujmout diváky i kolemjdoucí a chcete se stát účinkujícími,  zúčastněte se oslavy divadla ve všech jeho podobách.
Nová scéna Národního divadla hledá performery všeho druhu, profesionály i amatéry, jednotlivce i soubory. Naše letní scéna na piazzetě ND v blízkosti Národní třídy je tu od 23. června do 4. srpna pro vás.
 
Umíte zaujmout diváky i kolemjdoucí? Neváhejte se zúčastnit naší oslavy divadla ve všech jeho podobách. Pokud se chcete jako účinkující stát součástí naší Fiesty, zašlete vyplněný formulář na adresu fiesta@novascena.cz.

Rušíme divadelní prázdniny! Nová scéna Národního divadla představuje letní festival outdoorové zábavy. Každý se může zúčastnit: divadlo, magie, žonglování, hudba, tanec, literatura, street art, adrenalinové sporty...

Fiesta je pokračováním dlouhodobé ambice Nové scény o přiblížení divadla široké veřejnosti. Divadlo v této outdoorové podobě vychází naproti divákům, inspiruje je a zve je k účasti. Divadelní konvence ustupují a divadlo se dotýká veřejného městského prostoru, je jeho součástí, baví a oživuje městskou krajinu, dotváří kulturní atmosféru letní metropole.

Fiestu pořádá Nová scéna na piazzetě Národního divadla; toto divadelní náměstí se nachází v těsné blízkosti Národní třídy a je ohraničené provozní budovou Národního divadla, Novou scénou a Divadelní ulicí. Nová scéna piazzetu již v minulých letech zabydlela letními instalacemi Piknik Nové scény (2010) a Sedni si! (2011). Letos od konce června do začátku srpna se piazzeta promění v kulturní hydepark s pravidelným programem.
 
Od 23. 6. do 4. 8. se tu v rámci Fiesty uskuteční pod širým nebem přes čtyři desítky uměleckých akcí - a celý program je zdarma.

Osou Fiesty je každodenní pravidelný divadelní, hudební nebo jiný kulturní program. Hraje se převážně v odpoledních a podvečerních hodinách, tedy za denního světla; akce se nekonají v případě nepříznivého počasí.
 
Nová scéna poskytuje účinkujícím základní produkční servis, sestavuje program a stará se o propagaci celého projektu. Účinkující vystupují za symbolický honorářový příspěvek na produkční náklady. Zájemci o vystupování v rámci letošní Fiesty se mohou přihlásit vyplněním jednoduchého formuláře. Formulář odešlete na kontaktní e-mail fiesta@novascena.cz.

Pro Fiestu bude i letos navržen originální mobiliáře, který bude sloužit (nejen) jako mobilní letní hlediště. Jeho podoba vzejde z výsledků výzvy pro mladé architekty.


(18.05.2012) ZDROJ: Národní divadlo v Praze
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.