Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Creative Cities
Konference EU
Future City Game
Koncepce umění
Domů Calls Calls festivaly, představení
TechSoup

Open Air 2012 na téma OpenPlantAge hledá účinkující

Hradec Králové – Poco a Poco animato, občanské sdružení, vyhlašuje výzvu na hledání nových projektů v oblasti divadelního a scénického umění pro XIII. ročník Open Air programu Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů. Tématem letošního ročníku Open Air programu, OpenPlantAge,  chtějí pořadatelé rozvinout myšlenku utopie,  utopie zeleně v městském prostředí a zaměří se na přístupy k růstu a pěstování zeleně i kultury a umění v městském kontextu. Uzávěrka pro přihlášení účinkujících je 31. řezna 2012.
Občanské sdružení Poco a Poco animato vyhlašuje výzvu na hledání nových projektů v oblasti divadelního a scénického umění pro XIII. ročník Open Air programu Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů. Do 31. března se mohou účinkující přihlásit prostřednictvím online přihlášky. Pro letošní ročník hledáme divadelní představení, performance, workshopy, site-specific projekty a další umělecké žánry, které se v posledních deseti červnových dnech již tradičně představí pod širým nebem v historickém centru Hradce Králové.

Hostujícím souborům a festivalovým divákům chceme vytvořit dobré zázemí a prostor pro vzájemné setkávání. Účinkujícím nabízíme ubytování, úhradu nákladů spojených s dopravou a další možnosti, které jedinečná atmosféra hradeckého festivalu nabízí.
 
Téma letošního ročníku Open Air programu – OpenPlantAge -  rozvíjí myšlenku utopie, tentokrát utopii zeleně v městském prostředí. Festival se zaměřuje  na proměny přístupu k růstu a pěstování zeleně i kultury a umění v městském prostředí. V průběhu Open Air budou jeho účastníci kultivovat a pěstovat nové přístupy k umění a životu  a to s ohledem na prostor, ve kterém se bude festival odehrávat. Proměňovat bude neživé v živoucí a přivede do jindy prázdných a nehybných míst život prostřednictvím uměleckých intervencí.
Kromě tradičních hracích míst jako jsou atria, ulice a náměstí starého města nebo Žižkovy sady, zavede opětovně festival po loňské premiéře diváky do Paláce Komenium nebo na Gočárovo schodiště, kde poprvé  oživí prostory nově zrekonstruovaných jižních teras.

Open Air program je od roku 1999 tradiční součástí Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů, koná se každoročně posledních 10 červnových dnů v Hradci Králové. Jedná se o desetidenní nesoutěžní přehlídku tuzemského a zahraničního převážně divadelního umění, která má pro svou uměleckou otevřenost a diváckou přístupnost v rámci území ČR zcela výlučný charakter. Představení se odehrávají na téměř 20 scénách pod širým nebem, v historickém centru města, účastní se ho na 150 souborů či jednotlivců, kteří odehrají na 200 představení, venkovní část festivalu navštíví přibližně 50 tisíc diváků a jako takový nejvíce připomíná OFF program festivalu v Avignonu. OAP se řadí mezi přední české divadelní události a je zařazen mezi prestižní akce podporované městem Hradec Králové v programu Calendarium Regina. Od roku 2010 je jeho pořadatelem o. s. Poco a poco animato.

 
pořádá: o. s. Poco a poco animato
kontakt: MgA. Dominika Špalková, oap@pocoapoco.cz,
 
 
(08.03.2012) ZDROJ: Pocoapoco animato o.s.
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.