Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Koncepce umění
Creative Cities
Symposium Ostrava
Konference EU
Future City Jobs
Domů Calls Calls festivaly, představení
TechSoup

Přihlaště svůj film na Festival Jeden Svět 2009

11. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět proběhne v Praze od 11. do 19. března 2009 a poté se již tradičně přesune do regionů – letos proběhne ve 28 městech.  Oceníme, pokud nám vyplněné přihlášky zašlete co nejdříve. Pokud Váš film teprve dokončujete, pošlete nám prosím do konce listopadu na DVD alespoň pracovní verzi. Termín pro doručení přihlášek a náhledových DVD je 30.listopadu 2008

Jeden svět každoročně uvádí několik českých filmů ve světové premiéře. V případě, že Váš film výběrová komise zařadí do programu Jednoho světa a bude se jednat o premiérové uvedení, je možné domluvit v rámci festivalu slavnostní premiéru (včetně volných vstupenek pro Vámi pozvané hosty, rautu apod.).

Výběr filmů bude uzavřen nejpozději do poloviny ledna 2009. Všichni přihlášení budou o výběru informováni prostřednictvím e-mailu. Filmy mohou být promítány buď v rámci soutěžních kategorií Hlavní soutěž, Maté právo vědět, Soutěže krátkých forem nebo v nesoutěžní sekci českých filmů. Pořadatelé si vyhrazují právo rozhodnout o tom, do jaké sekce bude film zařazen.

 
Podmínky přihlášení:

Přihlásit na festival se můžou celovečerní i krátkometrážní dokumentární filmy a krátké animované filmy s lidskoprávním obsahem.

 Pokud chcete přihlásit film, vyplňte prosím on-line přihlašovací formulář a pošlete nám náhledové DVD. V případě, že byste měli s posláním on-line formuláře potíže , můžete si jej zde stáhnout a poslat vytištěnou verzi společně s DVD. V případě úspěšného odeslání on-line formuláře není posílání vytištěné kopie nutné. Podrobné informace najdete na našich webových stránkách http://www.jedensvet.cz/ow/2008/index_cz.php?id=478


DVD zasílejte na adresu: Jeden svět / Člověk v tísni, Sokolská 18, Praha 2, 120 00. Uzávěrka přihlášek je 30.11.2008.


Všechny filmy přihlášené na Jeden svět automaticky postupují také do soutěže o Cenu Pavla Kouteckého (více informací na www.cenakoutecky.cz), která je každoročně slavnostně vyhlašována Asociací Film a sociologie, divadlem Archa a festivalem Jeden svět vždy v červnu. Pokud svůj film na Jeden svět nepřihlásíte, je možné se přihlásit pouze do soutěže o Cenu Pavla Kouteckého, v tom případě však vyčkejte do března, kdy se otevře další přihlašovací kolo.

(08.11.2008) ZDROJ: Festival Jeden Svět
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.