Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Koncepce umění
Creative Cities
Future City Jobs
Future City Game
Symposium Ostrava
Konference EU
Domů Calls Calls setkání, spolupráce
TechSoup

ERASMUS pro mladé podnikatele setkání k výzvě

Nový evropský program mobility pro podnikatele je přeshraniční výměnný program, díky němuž mají začínající podnikatelé možnost spolupracovat se zkušenými podnikateli. Zastoupení Evropské komise v ČR pořádá ve čtvrtek 8. března 2012 informační setkání k výzvě ERASMUS pro mladé podnikatele.
Nový evropský program mobility pro podnikatele je přeshraniční výměnný program, díky němuž mají začínající podnikatelé možnost spolupracovat se zkušenými podnikateli.
Po předložení podrobného podnikatelského záměru se novému podnikateli skýtá možnost setkat se a vyměnit si znalosti a nápady pro podnikání se zkušeným podnikatelem v jiném státě EU, u něhož žijí a s nímž spolupracují po dobu 1 až 6 měsíců. Pobyt částečně financuje Evropská komise.

Jedná se o nástroj, kterým EU podporuje rozvoj podnikání a podnikatelské vzdělávání a přispívá tak ke zvyšování konkurenceschopnosti malých a středních podniků na zahraničních trzích.
 
Od jeho zavedení v roce 2009 více než 1000 mladých podnikatelů několik měsíců spolupracovalo se zkušeným podnikatelem z jiné země.

Účelem této výzvy k podávání návrhů je financovat práci zprostředkujících organizací. Granty ve výši až 180 000 eur na jeden návrh pokrývají 100 % příspěvku v hotovosti na cestovné a pobyt  a 75 % souvisejících provozních nákladů. V době, kdy se připravuje další cyklus, máte příležitost otevřít program širšímu společenství podnikatelů v ČR.  

Výzva v angličtině je zveřejněna na adrese: http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=5774&lang=en

Více informací k programu naleznete na stránkách: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu

Informační schůzka se koná od 10:00 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.


Během informačního setkání se dozvíte:

a) jak program funguje a čeho dosud dosáhl,

b) jak by se Vaše organizace mohla zúčastnit jako subjekt zprostředkující styky mezi podnikateli a evropskou Kanceláří na podporu programu Erasmus pro mladé podnikatele.

Po zodpovězení Vašich otázek Vás v závěru zveme na malé občerstvení s možností navázání kontaktů a diskuze s potenciálními partnery.

Podrobnosti naleznete v přiloženém programu. Svou účast prosím potvrďte na adresu michaela.sazeckova@ec.europa.eu.

 
 
 
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.