Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Creative Cities
Symposium Ostrava
Konference EU
Future City Game
Koncepce umění
Domů Calls Calls výstavy, kurátorství
TechSoup

Galerie AVU vyzývá k předkládání projektů na rok 2009

Galerie AVU slouží přednostně studentům Akademie výtvarných umění jako tzv. testovací prostor, ve kterém lze realizovat výstavní a kurátorské projekty. Kromě studentů AVU mohou být do programu zařazeny i výstavy studentů jiných vysokých škol na základě výměnných akcí nebo společné projekty bsolventů. Každá výstava předpokládá účast minimálně 2 umělců. V přestávkách mezi výstavními termíny je možné v prostoru galerie realizovat jednovečerní akce.

Termíny výstav: leden – červen 2009

Galerie AVU slouží přednostně studentům Akademie jako tzv. testovací prostor, ve kterém lze realizovat výstavní a kurátorské projekty, vyzkoušet si vše, co představuje organizace výstavy od zpracování projektu až po instalaci, vernisáž a deinstalaci. Nápady a představy tak vytváří výstavní program. Galerie AVU je prezentační místem, které slouží veřejnosti a zviditelňuje aktivity, vznikající na půdě AVU.

Výstavy trvají max. 2 týdny a kromě studentů AVU mohou být do programu zařazeny i výstavy studentů jiných vysokých škol na základě výměnných akcí nebo společné projekty s absolventy. Každá výstava předpokládá účast minimálně 2 umělců. V přestávkách mezi výstavními termíny je možné v prostoru galerie realizovat jednovečerní akce. Součástí programu galerie je i využití vitrín na školních chodbách pro umělecké projekty studentů.
Galerie AVU nabízí pro instalaci svůj fundus, poskytuje inzerci v Pražském kulturním přehledu, časopisu Ateliér a na webových stránkách AVU a na přání zajišťuje v předstihu rozesílání pozvánek běžnou a internetovou poštou.

Návrhy předkládejte na přiložených formulářích v tištěné podobě, s podpisem zástupce účastníků a dohlížejícího pedagoga.

Termín ukončení výzvy: 5. 12. 2008

Technická podpora při instalaci: J. Vrzba, technický personál a dílny AVU

Formuláře naleznete na www.avu.cz v kapitole Galerie AVU či na vyžádání u cermakova@avu.cz. O žádostech, které nebudou respektovat podobu formuláře, nebude výstavní komise jednat. Konzultace po dohodě u B. Čermákové (tel: 739 517 758), místnost 42, 1. patro či e-mailem.

Další informace na http://www.avu.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=58/ 

(25.11.2008) ZDROJ: Akademie výtvarných umění
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.