Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Game
Koncepce umění
Future City Jobs
Creative Cities
Konference EU
Symposium Ostrava
Domů Calls Calls výstavy, kurátorství
TechSoup

Výstava Velocypedia hledá umělecká díla

Kurátoři výstavy Velocypedia Lenka Kukurová a Milan Mikuláštík hledají zajímavá díla pro výstavu současného umění o vášni ke kolům a o udržitelné dopravě. Záměrem Velocypedie je propagovat každodenní cyklistiku a zároveň upozornit na aktuální problém dopravní situace velkých měst ve 21. století. Jízda na kole by měla být plná nespoutané volnosti, v Praze se však často stává bojem o přežití v proudu motorizované dopravy. Důležitými podtématy výstavy jsou udržitelná doprava, kritika negativních dopadů automobilismu, zabírání veřejného prostoru pro automobilovou expanzi. Výstava se uskuteční od 3. května 2011 v Národní technické knihovně. Výstava vzniká ve spolupráci s organizacemi Automat, Carbusters a jako součást festivalu Transeuropa. Díla je možné přihlašovat do 15. dubna 2011.
Výstava proběhne v galerii Národní technické knihovny v Praze v květnu 2011.
Trvání výstavy: 3.5.-24.5.2011
Vernisáž 3.5.2011, 19.00
Kurátoři: Lenka Kukurová, Milan Mikuláštík
Kolo (případně další bezmotorové alternativní dopravní prostředky) vystoupí v hlavní roli jako symbol udržitelné mobility, neohraničené radosti a neobyčejných funkcí. Doprovodný program přinese promítání, organizované tématické cyklovyjížďky s přednáškami o architektuře a urbanismu, opravárenskou a zkrášlující cyklo-dílnu a koncert.

Na výstavě spolupracují organizace Automat (www.auto-mat.cz) a časopis Carbusters (www.carbusters.org). Výstava se koná v rámci mezinárodního festivalu Transeuropa zaměřeného na propojení umění a občanského aktivismu (www.euroalter.com/festival).

Termín přihlášení děl a projektů na výstavu je 15.4. 2011. Své koncepty, případně fotografie hotových děl, zasílejte prosím na emailovou adresu: velocypedia@gmail.com, nebo nás kontaktujte na tel. čísle: 773653825 (Milan Mikuláštík). Přihlášená díla projdou finálním výběrem, o jehož výsledku budeme autory a autorky informovat po 15. 4. 2011
(22.03.2011) ZDROJ: Velocypedia
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.