Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Future City Game
Konference EU
Koncepce umění
Future City Jobs
Symposium Ostrava
Domů Calls Calls výstavy, kurátorství
TechSoup

CSCU Praha: Výzva pro předkládání projektů Artwall 2009

Centrum pro současné umění Praha o.p.s. vyhlašuje konkurz na čtyři výstavní projekty určené pro V. ročník Galerie Artwall. Mottem letošního ročníku je stejně jako v loňském roce Vox Populi. Toto téma vychází z povahy místa, které svou dominantní polohou zaručuje účinnou a svým způsobem autoritativní komunikaci s veřejností. „Hlas lidu“, který v minulosti sloužil cílům demokratickým i demagogickým, prochází v rámci projektu Vox Populi kritickou analýzou, právě tak jako postavení samotného umělce vstupujícího do konfrontace s veřejným prostorem. Na základě bouřlivých ohlasů na výstavu „Kolektivní identita“ se domníváme, že toto téma dokáže oslovit široké spektrum diváků a tím podpořit průnik současného umění do povědomí společnosti. Uzávěrka pro podání návrhů je 28. února 2009.
VOX POPULI 2009

Výzva pro předkládání projektů Artwall 2009


Centrum pro současné umění Praha o.p.s. vyhlašuje konkurz na čtyři výstavní projekty určené pro V. ročník Galerie Artwall.

Historie galerie Artwall
Galerie od roku 2005 disponovala jedinečným prostorem rámů na opěrné zdi Letenských sadů na nábřeží kpt. Jaroše a Edvarda Beneše. V loňském roce odstoupil magistrát hl. města Prahy od smlouvy o výpůjčce v reakci na výstavu „Kolektivní identita“ skupiny Guma Guar zrealizované v rámci galerie Artwall (viz www.artwall.cz), čímž galerii v podstatě zlikvidoval. V současné době usiluje Centrum pro současné umění Praha o.p.s. o obnovu provozu galerie. Pokud budeme úspěšní, chystáme se opět instalovat výstavní projekty od května do podzimu 2009.

Téma

Mottem letošního ročníku je stejně jako v loňském roce Vox Populi. Toto téma vychází z povahy místa, které svou dominantní polohou zaručuje účinnou a svým způsobem autoritativní komunikaci s veřejností. „Hlas lidu“, který v minulosti sloužil cílům demokratickým i demagogickým, prochází v rámci projektu Vox Populi kritickou analýzou, právě tak jako postavení samotného umělce vstupujícího do konfrontace s veřejným prostorem. Na základě bouřlivých ohlasů na výstavu „Kolektivní identita“ se domníváme, že toto téma dokáže oslovit široké spektrum diváků a tím podpořit průnik současného umění do povědomí společnosti.

Technické parametry projektu
Podklady pro konkurz by měly mít formu sedmi na výšku orientovaných obrazů poskytujících dostatečnou informaci o povaze zamýšleného projektu. Vybrané návrhy budou realizovány ve formě velkoplošných tisků na fólii velikosti cca 400 x 210 cm (přesné rozměry jednotlivých rámů upřesníme na požádání). Návrhy spolu se stručným popisem projektu zasílejte na adresu zuzana.stefkova@fcca.cz ve formátu jpg nebo pdf do 28. února 2009.

Projekt je realizován Centrem pro současné umění Praha, o.p.s.
Za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, a Hlavního města Prahy
Mediálními partnery projektu jsou: Respekt, Umělec, A2 kulturní týdeník

Centrum pro současné umění Praha, o.p.s.

Poštovní kontakt: CSU Praha, Jelení 9, 118 00 Praha 1
Tel. 731 512 512, zuzana.stefkova@fcca.cz
(19.01.2009) ZDROJ: Centrum současného umění
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.