Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Future City Game
Future City Jobs
Creative Cities
Domů Calls Calls výstavy, kurátorství
TechSoup

Změna: Artwall 2011 předkládání projektů do 15. října

Kruh kurátorů a kritiků o.s. vyhlašuje konkurz na pilotní projekt, kterým se po tříleté odmlce znovu otevírá galerie Artwall. Pilotní projekt bude realizován na podzim 2011. V roce 2012 plánujeme realizovat pět projektů od jara do podzimu. Návrhy na pilotní projekt, které nebudou realizovány letos, budou zařazeny do konkurzu pro rok 2012. Hlavními kurátory projektu jsou Zuzana Štefková a Petr Motyčka. Uzávěrka pro předkládání projektů je prodloužena do 15. října 2011.
Historie galerie Artwall
Galerie od roku 2005 disponovala jedinečným prostorem rámů na opěrné zdi Letenských sadů na nábřeží kpt. Jaroše a Edvarda Beneše. V roce 2008 odstoupil Magistrát hl. města Prahy od smlouvy o výpůjčce v reakci na výstavu Kolektivní identita skupiny Guma Guar zrealizované v rámci galerie Artwall (viz http://www.artwall.cz), čímž galerii v podstatě zlikvidoval. Po personálních změnách na Magistrátu hl. m. Prahy je provoz galerie opět umožněn, tentokrát pod záštitou primátora hl. m. Prahy, Bohuslava Svobody.

Téma

Téma pilotního projektu je v zásadě volné, nicméně vychází z povahy místa, které svou dominantní polohou zaručuje účinnou a svým způsobem autoritativní komunikaci s veřejností. Očekáváme projekty, které se úspěšně vyrovnají se specifickými podmínkami tohoto typu prezentace veřejného umění. Vítáme návrhy, které dokážou kriticky reflektovat současnou společnost a přitom oslovit široké spektrum diváků, z nichž mnozí nemají mnoho příležitostí k setkání se současným uměním.

Technické parametry projektu

Podklady pro konkurz by měly mít formu sedmi na výšku orientovaných obrazů poskytujících dostatečnou informaci o povaze zamýšleného projektu. Vybrané návrhy budou realizovány ve formě velkoplošných tisků na fólii velikosti cca 400 x 210 cm (přesné rozměry jednotlivých rámů upřesníme na požádání). Návrhy spolu se stručným popisem projektu zasílejte na adresy z.stefkova@gmail.com, petr@podebal.cz, marketa.dolejsova@gmail.com ve formátu jpg nebo pdf do 15. října 2011.

Petr Motyčka a Zuzana Štefková
Kurátoři

Markéta Dolejšová
Koordinátorka projektu
(07.10.2011) ZDROJ: Kruh kurátorů a kritiků o.s.
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.