Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Konference EU
Creative Cities
Future City Game
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Jobs
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Cyklus: Systém plánování, s jehož pomocí kulturní instituce dosahují úspěchu

Přednášky Bretta Egana, ředitele DeVosova institutu managementu umění při Kennedyho Centru, se uskuteční v České republice díky Velvyslanectví USA a ve spolupráci s ProCulture.  Brett Egan, jenž o marketingu a fundraisingu přednášel v Praze už v roce 2010, tentokrát představí útlou příručku „Cyklus”, shrnující nejefektivnější způsoby řízení a zejména plánování a marketingu kulturních organizací. Přednášky se budou konat 12. března 2012 v Praze, 13. března v Brně, 14. března v Ostravě. Účast na semináři je bezplatná, tlumočení do češtiny zajištěno, přihlášení je nutné.

Brett Egan dobře ví, že každá organizace, každý projekt i každé místo mají své specifické podmínky, proto nabízí podklady zobecňující manažerské postupy úspěšných organizací, které ostatní mohou následovat nebo se jimi inspirovat.

Základním principem „Cyklu” je naprostá oddanost dlouhodobému plánování. Organizace musí rozvrhnout čas na financování a marketing kvalitních uměleckých projektů, jinak  bude její umění strádat, publikum a dárci budou stagnovat a sezóny budou - v nejlepším případě - stále na stejné úrovni co do rozsahu i ambicí.

Brett Egan, jeden z nejbližších spolupracovníků ředitele KC Michaela Kaisera, je od samého počátku ve vedení DeVosova institutu managementu umění při Kennedyho Centru. Institut byl založen s vědomím toho, že naše společnost věnuje značné zdroje na vzdělávání umělců, ale nesrovnatelně méně na školení manažerů, kteří těmto umělcům poskytují prostor v kulturních institucích, do nichž díky zdatnému marketingu přichází obecenstvo.  Management těchto institucí má v době finančních problémů celé společnosti zvlášť obtížnou úlohu, ale při dodržení zásadních principů „Cyklu” má šanci tyto těžkosti překonat.  Loni na podzim byl Brett Egan pozván do Ománu, kde úspěšně pomohl oživit Královskou operu v Muskatu.  Právě odtud přijíží na turné po České republice. 

Jednotlivé semináře:

12. března, 9.30 - 13.00: Americké centrum, Tržiště 13, Praha 1
13. března, 11.30 - 15.00: Divadelní fakulta JAMU, Mozartova 1, Brno
14. března,  9.30 - 13.00: Multižánrové centrum Cooltour, Výstaviště Černá louka, pavilon C1, Ostrava 1

Společně s Velvyslanectvím USA jsou pořadateli seminářů Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě a ProCulture.

Povinná registrace:  vagnerovah@state.gov


Helena Vágnerová
Office of Public Affairs
U.S.Embassy Prague
Tržiště 15, 118 01 Prague 1
Czech Republic
Phone: (+420) 257 022 140
Cell: (+420) 606 654 063
Fax: (+420) 257 022 815
E-mail: vagnerovah@state.gov
http://prague.usembassy.gov

Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.