Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Future City Jobs
Konference EU
Creative Cities
Future City Game
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

OffCity: Tajná ozdoba města - dílna v Pardubicích

V rámci dlouhodobého projektu OFFCITY zaměřeného na veřejný prostor města, architekturu, urbanismus a na různé způsoby jejich vnímání, se od 17. do 19.  září 2010 uskuteční další, v pořadí již čtvrtý OFFCITY_WORKSHOP.  Bude se jednat o třídenní dílnu vedenou režisérem a animátorem srbského původu Milošem Tomićem. Účasníci dílny budou hledat, tvořit, přetvářet a znovu včleňovat poklady i nepoklady ulic, chodníků, rohů, městských zákoutí i svých šuplíků. Stanou se kutily i piráty, kteří tajně zdobí i s citem destruují krásu milého města. To vše po ose film, animace, hra, stop trik, město, čas. Zájemci o účast se mohou registrovat již nyní.
OFFCITY_WORKSHOP 04
Miloš Tomić: TAJNÁ OZDOBA MĚSTA
pátek 17. září – neděle 19. září 2010 / Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice

V rámci dlouhodobého projektu OFFCITY, který je zaměřen na veřejný prostor města, architekturu, urbanismus a na různé způsoby jejich vnímání, se v polovině září uskuteční další, v pořadí již čtvrtý OFFCITY_WORKSHOP.  Bude se jednat o třídenní dílnu vedenou režisérem a animátorem srbského původu Milošem Tomićem.

Budeme hledat, tvořit, přetvářet a znovu včleňovat poklady i nepoklady ulic, chodníků, rohů, městských zákoutí i svých šuplíků. Budeme kutilové i piráti. Budeme tajně zdobit i s citem destruovat krásu našeho milého města. Bude to hra i guerillová akce. Tak kdo se odváží?!

FILM – ANIMACE – HRA – STOP TRIK – MĚSTO – ČAS

Seriál workshopů tvoří v roce 2010 novou dramaturgickou linii projektu OFFCITY. Tyto dílny a semináře mají za cíl prakticky i teoreticky seznamovat veřejnost s různými pohledy, především kreativními a inovativními, na město a jeho veřejný prostor.

Miloš Tomić (* 1976 v Bělehradě) v roce 2001 absolvoval studia na Filmové akademii v Bělehradě – obor filmová režie. Následně absolvoval studia animace na pražské FAMU, kde nyní dokončuje doktorské studium. Ve své práci se věnuje především stop trik animaci.

Za své krátké snímky získal již nejedno ocenění, v roce 2008 například hlavní cenu v kategorii Theatre Optique za nejlepší animovaný nebo experimentální film na mezinárodním filmovém festivalu Fresh Film Fest.

Na workshop je nutná předchozí rezervace na e-mailu:  sarka@offcity.cz, maximální počet účastníků je 15 osob.

Workshop je určen široké veřejnosti, předchozí umělecká průprava není nutná.

Účastnický poplatek: 250 Kč

PŘEDBĚŽNÝ ČASOVÝ ROZVRH:

pátek:         16 -20 hodin + večerní promítání / další program
sobota:     14 - 18 hodin + 20 - 22 hodin
neděle:     10 - 13 hodin + 15 - 18 hodin

Pořádá o. s. Terra Madoda ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektu OFFCITY 2010. Tento projekt je realizován za podpory statutárního města Pardubice a Nadace české architektury.

(14.09.2010) ZDROJ: OffCity
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.