Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Jobs
Future City Game
Konference EU
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Nové způsoby financování a distribuce dokumentárních filmů

Institut Dokumentárního Filmu a FAMU pořádají v Praze, v pondělí 22. března 2010 seminář na téma nové způsoby financování a distribuce dokumentárních filmů s podtitulkem přechodný trend, nebo báječný nový svět? Seminář se bude věnovat tématu nových forem filmové distribuce, které mají v současnosti tvůrci k dispozici. Zároveň bude probíhat diskuze o různých obchodních i produkčních modelech a o strategiích k získání širšího zájmu o konkrétní snímek. Seminář hledá odpověď na otázku, jak je možné reagovat na finanční výpadek veřejných televizí v podpoře autorského dokumentu a zamýšlí se nad alternativními neziskovými, firmeními a komunitními zdroji financování. Uzávěrka pro registraci je 19. března 2010.
Seminář proběhne v pondělí 22. března 2010, 16:00 - 19:00 na FAMU. Jednacím jazykem semináře je angličtina.
Během semináře vystoupí Nick Wave, ředitel akvizic v mezinárodní distribuční společnosti Mercury Media, která se specializuje na dokumentární film a Jana Ptáčková, produkční manažerka www.docalliancefilms.com, platformy pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů.
Veřejné televize se v současnosti potýkají s finančními škrty i vzrůstající mezinárodní konkurencí. Autorský dokument má proto méně příležitostí v programových plánech i méně financí. Přibývá však zároveň stále více tvůrců s kvalitními  filmy, které si pak hledají cestu k divákům. Nabízejí digitální distribuce, Video On Demand, komunitní projekce a půjčovny skutečnou alternativu? Je v prostředí nových platforem dostatek finančních zdrojů, které by dokázali pokrýt finanční výpadek televize? Jsou alternativní zdroje financování - neziskové, firemní, komunitní - obrazem budoucnosti?

Jaké nové formy filmové distribuce mají dnes tvůrci k dispozici a jak lze jejich prostřednictvím získat pozornost co nejširšího okruhu diváků? Systém šíření filmových děl v současnosti prochází zásadními změnami a platforma VoD je součástí proměny celého distribučního modelu. Hosté představí evropské portály www.docalliancefilms.com a www.joiningthedocs.tv a budou diskutovat o různých obchodních i produkčních modelech a o strategiích k získání širšího zájmu.

Více o semináři s diskuzí a hostech naleznete zde.

Účast je třeba potvrdit do pátku 19.3. 2010 na adrese diana@dokweb.net
(16.03.2010) ZDROJ: Institut dokumentárního filmu
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.