Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Koncepce umění
Symposium Ostrava
Konference EU
Future City Jobs
Future City Game
Domů Calls Calls workshopy, semináře
TechSoup

Vymezení kulturních a kreativních průmyslů v ČR odborný seminář

Institut umění – Divadelní ústav a Národním informačním a poradenským střediskem pro kulturu (NIPOS)  pořádají odborný seminář k obsahovému vymezení kulturních a kreativních průmyslů v ČR. Seminář je určen pro pracovníky státní správy a veřejné samosprávy s působností v oblasti kultury a umění, odborníky z oblasti kulturní politiky, výzkumné a vědecké instituce, které se zabývají problematikou kulturních a kreativních průmyslů, a také pro širší odbornou veřejnost. Seminář proběhne 30. května 2012.  Registrace do 18. května 2012.

Institut umění – Divadelní ústav ve spolupráci s Národním informačním a poradenským střediskem pro kulturu (NIPOS) si vás dovolují pozvat na odborný seminář k obsahovému vymezení kulturních a kreativních průmyslů v ČR, který se uskuteční ve středu 30. května 2012 v Konírně Nosticova paláce v Praze (MK ČR). Seminář se zaměří na dosavadní výsledky výzkumného projektu Mapování kulturních a kreativních průmyslů v ČR, pozornost bude věnována rovněž aktualizované metodice satelitního účtu kultury v ČR, metodice mapování kreativních průmyslů na úrovni krajů, měst a obcí a problematice vymezení kulturních a kreativních průmyslů ve vztahu ke kulturně politické argumentaci.

Diskuse se uskuteční v rámci výzkumného projektu Mapování kulturních a kreativních průmyslů v ČR (DF11P01OVV031) v návaznosti na dosavadní výzkumy, publikační práce a praxi v této oblasti v ČR a je určena pro pracovníky státní správy a veřejné samosprávy s působností v oblasti kultury a umění, odborníky z oblasti kulturní politiky, výzkumné  vědecké instituce, které se zabývají problematikou kulturních a kreativních průmyslů, i pro širší odbornou veřejnost.

Termín konání akce: 30. 5. 2012 od 10.00 do 12.30 hod.
Místo konání: Konírna Nosticova paláce v Praze (MK ČR), Maltézské náměstí 1, Praha 1

Program:
1. Úvodní slovo
2. Mapování kulturních a kreativních průmyslů v ČR a v zahraničí (Martin Cikánek, Institut umění)
3. Aktualizované znění Metodiky satelitního účtu v návaznosti na ESSnet Culture (Jaroslav Novák, Český statistický úřad)
4. Mapování kreativních průmyslů na krajské a místní úrovni: metodika v podmínkách České republiky (Pavel Bednář, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně)
5. Problematika vymezení kulturních a kreativních průmyslů ve vztahu ke kulturně politické argumentaci (Eva Žáková, Institut umění)
6. Diskuse
Svojí účast prosím potvrďte do 18. 5. 2012 na telefonním čísle 224 809 198 nebo emailem na jakub.novy@institutumeni.cz.

 

ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.