Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Domů CultureInfoKulturní politika v ČRPraha - kulturní politika
TechSoup

Pražská informační služba - transformace nebo deformace?

Zaměstnanci Pražské informační služby (PIS) odeslali pražskému magistrátu dopis, ve kterém žádají odvolání Ing. Lucie Ramnembornové z funkce ředitelky (PIS) pro naprosté manažerské selhání a pro celkovou odbornou a osobnostní neschopnost tuto funkci vykonávat.  Ing. Lucie Ramnembornové byla jmenována do funkce radním Milanem Richterem k 1. březnu t.r.. Zaměstnancům bylo oznámeno, že od 1. ledna 2009 (nebo i dříve) vznikne akciová společnost a možná posléze holdingová společnost, která se bude sestávat ze 4 společností, které se budou zabývat kongresovou turistikou, cestovním ruchem a ostatními činnostmi, ty si na sebe ale musí vydělat. Tím zanikne zřizovací listina PIS, ve které se praví, že PIS je zřízena k účelu informovat veřejnost o Praze, propagovat Prahu. Zaměstnanci se obávají, že chystanou změnou na akciovou společnost, budou památkové objekty, které má PIS ve správě předány do soukromých rukou, a že to je hlavním důvodem těchto změn.

Ing. Milan RICHTER
radní hlavního města Prahy
Mariánské nám. 2
110 00 Praha 1

V Praze dne 27. 5. 2008
 

Vážený pane radní,
 
     ke dni 1. 3. 2008 byla Radou zastupitelstva hlavního města Prahy na Váš návrh do funkce ředitelky Pražské informační služby jmenována Ing. Lucie RAMNEBORNOVÁ.
     Konstatujeme, že paní ředitelka vedení organizace naprosto nezvládá.
Pražská informační služba po celou řadu předchozích let dosahovala velmi kvalitních ekonomických i obsahových výsledků, byla výrazným generátorem příjezdového turismu a významnou službou občanům hlavního města Prahy.

     Za krátkou dobu působení paní ředitelky přestává Pražská informační služba být schopna plnit své věcné i finační závazky. Kvůli neuváženým a chaotickým rozhodnutím paní ředitelky zanikají celé programové bloky, například v oblasti vzdělávání průvodců.

     Náhlým a předem neohlášeným zvýšením vstupného na památkové objekty poškodila vztahy Pražské informační služby se subjekty cestovního ruchu a pro české občany se výše vstupného stala neúměrně vysokou.

     Zřetelně směřuje k omezení až zrušení poskytování informací, což je samotná podstata činnosti Pražské informační služby.
Památkové objekty Pražské informační služby, které v přechozích letech prošly důkladnou rekonstrukcí, z nichž mnohé mají statut národních kulturních památek a jejichž provozování vytváří roční zisk ve výši téměř 40 milionů Kč, hodlá předat do provozování soukromému subjektu.

     Vyzýváme Vás, abyste Radě zastupitelstva hlavního města Prahy neprodleně předložil návrh na odvolání Ing.Lucie RAMNEBORNOVÉ z funkce ředitelky Pražské informační služby pro naprosté manažerské selhání a pro celkovou odbornou a osobnostní neschopnost tuto funkci vykonávat.
 
 
 
     Zaměstnanci Pražské informační služby
 
 
Na vědomí:
-          Primátor hlavního města Prahy
-          členové výboru pro kulturu ZHMP
-          členové výboru ochrany památek a cestovního ruchu ZHMP


Související články z tisku:

Richter má další problém: nepohodlnou šéfku informační služby

Jméno radního Milana Richtera vedle umělců začali skloňovat také zaměstnanci Pražské informační služby. Více než polovina z nich zaslala radnímu otevřený dopis, v němž požadují odvolání ředitelky této městské organizace Lucie Ramnebornové. Podle pracovníků údajně zcela selhala ve své funkci. Radní si to ale nemyslí.

celý článek zde: http://ihned.cz/c4-10073040-25033750-000000_d-prazsti-radni-se-postavili-za-richtera-odmitli-petici-umelcu

 
Praha riskuje ztrátu přízně turistů, tvrdí zaměstnanci PIS

Praha - Poslali radnímu Richterovi dopis, ve kterém navrhují odvolání ředitelky společnosti.
Město hazarduje s pověstí světoznámé turistické metropole a odrazuje Čechy od návštěv pražských památek. Tvrdí to zaměstnanci Pražské informační služby (PIS), kteří žádají odvolání ředitelky společnosti Lucie Ramnebornové.

Celý článek zde: http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/praha-riskuje-ztratu-prizne-turistu-tvrdi-20080528.html


Část zaměstnanců PIS žádá odvolat ředitelku 

Praha - Část zaměstnanců Pražské informační služby (PIS) kritizuje novou ředitelku této městské organizace Lucii Ramnebornovou. V otevřeném dopise, který dnes obdržela ČTK, napsali, že manažersky naprosto selhala a není schopná funkci odborně vykonávat. Pracovníci vyzvali radního Milana Richtra (ODS), aby navrhl radě ředitelčino odvolání. Richter se k tomu nechystá. Ramnebornová s výtkami nesouhlasí.

celý článek: http://www.ceskenoviny.cz/domov/praha/index_view.php?id=314956

 
Pracovníci PIS píší otevřený dopis

Praha - Otevřené dopisy radnímu Milanu Richterovi už neposílají jen divadelníci. Včera ho v poště čekal dopis od zaměstnanců Pražské informační služby.

Ti se bouří proti své nové ředitelce, Lucii Ramnebornové, kterou pražské zastupitelstvo na Richterův návrh jmenovalo do funkce ředitelky letos v březnu. „Otevřený dopis radnímu podepsaly dvě třetiny zaměstnanců Pražské informační služby,“ říká jeden z nich, Václav Novotný.

celý článek: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=124&r=mfpraha&c=981256

 

Informace o Pražské informační službě:

http://www.pis.cz/

 

(02.06.2008)
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.