Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Domů CultureInfoNevládní neziskový sektor
TechSoup

Press servis - služba pro neziskové organizace

Econnect vylepšil a rozšířil Press servis službu, snadné zasílání tiskových zpráv neziskových organizací do médií. Významnou a užitečnou součástí Press servisu se nově stává také praktický manuál pro neziskové organizace Jak spolupracovat s médii. Press servis je určen pro NNO, které potřebují snadno a rychle zveřejnit tiskovou zprávu a nemají potřebné kontakty na novináře. Poprvé byl Press servis spuštěn v roce 2000, kdy také získal čestné uznání za vynikající realizaci projektu v soutěži Projekt roku Prorok 2000. Rok 2006 znamená zásadní zlepšení služby a rozšíření o nové součásti.

Econnect vylepšil a rozšířil Press servis - službu snadné zasílání tiskových zpráv neziskových organizací do médií.

Významnou a užitečnou součástí Press servisu se nově stává také praktický manuál pro neziskové organizace Jak spolupracovat s médii, jehož autorem je Václav Vašků. Manuál najdete také na internetových stránkách Press servisu http://press-servis.ecn.cz .
 
Press servis je určen pro NNO, které potřebují snadno a rychle zveřejnit tiskovou zprávu a nemají potřebné kontakty na novináře. Mohou ji využít úplní začátečníci - součástí je i manuál s návodem, jak tiskovou zprávu napsat, stejně jako organizace s médii pravidelně komunikující.

Ojedinělá služba Press servis se nyní dočkala několika zásadních zlepšení a změn. Vedle nových, přehlednějších a rozsáhlejších internetových stránek byl vylepšen a zrychlen internetový nástroj, databáze mediálních kontaktů byla rozšířena a aktualizována.
 
Jak Press servis funguje? Pomocí jednoduchého nástroje dostupného přes internet, může uživatel zprávu kdykoli vyplnit do připraveného formuláře, vybrat si z nabídky téměř 600 kontaktů na všechna důležitá média po celé ČR a rozeslat zprávu v přehledném tvaru e-mailem případně faxem. Pomocí Press servisu je tak možné zprávu rozeslat i z terénu.

Vedle doručení zprávy na vybrané kontakty médií je tisková zpráva zaslaná Press servisem do několika hodin zveřejněna ve Zpravodajství Econnectu a také na dalších internetových stránkách. Zpráva se pak zároveň rozešle e-mailem i stovkám odběratelů Novinek na Econnectu. Pro zkušenější NNO Press servis nabízí možnost vytvářet si na internetu i vlastní seznam novinářů.
 
Významnou součástí Press servisu se nově stává manuál Jak spolupracovat s médii - http://press-servis.ecn.cz/manual. Manuál chce ve 12 kapitolách všem neziskovým organizacím pracujícím v různých oblastech nabídnout praktické a zároveň čtivé informace, jak co nejlépe navázat kontakt, oslovit a spolupracovat s médii. Jeho autorem je Václav Vašků, který své zkušenosti nasbíral jako novinář, redaktor a posléze editor deníku a týdeníku a během svého osmiletého působení jako tiskový mluvčí organizace Greenpeace. Manuál Econnect zveřejňuje postupně na stránkách Press servisu. Na konci ledna 2007 zde pak bude v kompletní podobě. Zájemci jej také najdou v Informačním servisu pro NNO -- nno.ecn.cz..

Uvítáme také vaše reakce k jednotlivým kapitolám i k celému manuálu.

Můžete je vkládat jako diskusní příspěvky k textu případně nám je můžete poslat na adresu alena.mejstrikova@ecn.cz.
 
Poprvé byl Press servis spuštěn v roce 2000, kdy také získal čestné uznání za vynikající realizaci projektu v soutěži Projekt roku Prorok 2000. Rok 2006 znamená zásadní zlepšení služby a rozšíření o nové součásti.
 
Aktualizaci a vylepšení služby Press servis finančně podpořila Evropská komise. Za obsah odpovídá Econnect.

(16.01.2007) ZDROJ: Asociace NNO v ČR
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.