Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
TechSoup

Připomínkování plánované výzvy Mezinárodní spolupráce OPLZZ

V rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost je možné připomínkovat výzvu, která je zaměřena na inovativní projetky a vytváření mezinárodních tématických sítí a místních partnerství. Inovativní projekty by v současném znění výzvy měly  v rámci mezinárodní spolupráce vyvinout nebo do ČR přenést inovativní nástroje k řešení problémů cílových skupin Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost na trhu práce. Cílové skupiny jsou ve výzvě vymezeny a kromě neziskových organizací mezi ně patří například kraje a jimi zřizované organizace.  Inovativní  nástroje budou testovány a bude zhodnocena jejich uplatnitelnost v prostředí ČR. Zároveň bude nutné konkrétní inovaci připravit k zavedení do praxe na místní, regionální nebo celostátní úrovni. A konečně v souvislosti s vývojem a prosazováním inovativních nástrojů navrhovat změny příslušných politik tak, aby došlo k jejich zefektivnění. Podmínky pro vytváření a rozvoj tematických sítí  a místních partnerství výzva nijak nezpřesňuje. Uzávěrka připomínek k výzvě  je 17. července 2009. 

Svoje připomínky můžete zasílat na transnationality@mpsv.cz do 17.7. 2009, do předmětu je nutno uvést „Připomínky k nové výzvě na Mezinárodní spolupráci“.

V této výzvě  chce řídící orgán Ministerstvo práce a socsiálních věcí  uplatnit přísnější pravidla pro výběr projektů a speciálně se zaměřit na inovativní projekty. První výzva na Mezinárodní (č. 12) spolupráci byla spíše testovací a mapovala zájem o spolupráci se zahraničními partnery.
 
Text návrhu výzvy zde
ProCulture

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.