Proculture: výzkumné, informační a vzdělávací centrum pro umění a kulturu
Registrace do mailinglistu pro zasílání e-bulletinu. Odhlásit se můžete zde.
Culture Action Europe

ProCulture je členem Culture Action Europe

 
Logo Rady uměleckých obcí

ProCulture je sekretariátem Rady uměleckých obcí (RUO)

 
Archiv Národní knihovny

ProCulture je součástí Archivu Národní knihovny

 
Facebook
Creative Cities
Symposium Ostrava
Koncepce umění
Future City Game
Future City Jobs
Konference EU
Domů PodporaCeny, soutěže
TechSoup

Cena kritiky 2012 výzva umělcům a umělkyním do 30 let

V roce 2012 proběhne již pátý ročník soutěže Cena kritiky za mladou malbu. Soutěž  se koná za účelem usnadnění vstupu mladých  umělců a umělkyň na profesionální výtvarnou scénu. Oceněním je výstava finalistů v únoru 2012 v Galerii kritiků, palác Adria v Praze, dále výstava laureáta na konci kalendářního roku tamtéž. Hodnotí se první tři pořadí a sympatie diváků. Účastníky soutěže mohou být umělci/umělkyně, kteří bez ohledu na státní příslušnost mají dlouhodobý pobyt na území České republiky, a jejichž věková hranice nepřekročí limit 30 let do konce roku 2011.Pořadatelem ceny kritiky je Sdružení výtvarných kritiků a teoretiků, Česká sekce AICA. Uzávěrka pro předložení přihlášek je 15. listopadu 2011.

5. ročník Ceny kritiky 2012 za mladou malbu–výzva umělcům do 30 let

Soutěž Ceny kritiky se koná za účelem usnadnění vstupu mladých umělců na profesionální výtvarnou scénu. Oceněním je výstava finalistů v únoru 2012 v Galerii kritiků, palác Adria v Praze, dále výstava laureáta na konci kalendářního roku tamtéž. Hodnotí se první tři pořadí a sympatie diváků.

Pořadatelé: Sdružení výtvarných kritiků a teoretiků / Česká sekce AICA, Fond Ceny kritiky, Hlavní město Praha, za podpory MKČR.

Zadání
: Malba a její přesahy (doporučuje se doplnit přihlášku elektronickou dokumentací na CD nebo DVD, hodnocení se zakládá na tvorbě umělců za poslední 2 roky. V rámci „přesahů“ je přípustná malba-objekt pro prostorovou instalaci.)

Porota: Martin Dostál, Marie Haškovcová, Markéta Kubačáková, Lubomír Týplt. Za pořadatele Vlasta Čiháková Noshiro a Karel Babíček.

Podmínky účasti:
1.    Přihláškou se rozumí předložení tištěného portfolia se shrnutím tvorby autora za poslední 2 roky, obsahujícího CV. Jedna fotografie díla se vyžaduje ve standardním rozlišení DPI 300 mailem až po výběru finalistů k použití do katalogu. Uzávěrka na zaslání či osobní předání portfolia do Galerie kritiků (Aleš Rataj, Martin Šolín - Jungmannova 31/36,110 00 Praha 1) je 15. listopadu 2011. Kromě samostatných přihlášek do soutěže proběhnou souběžně nominace od vyzvaných odborníků z řad pedagogů vysokých škol, teoretiků, umělců a nezávislých galeristů.
2.    Účastníky soutěže mohou být umělci, kteří bez ohledu na státní příslušnost mají dlouhodobý pobyt na území České republiky, a jejichž věková hranice nepřekročí limit 30 let do konce roku 2011.
3.    Účast v soutěži je možná opakovaně třikrát, s ohledem na věkový limit účastníků. Pro výstavu finalistů soutěže se předpokládají  průměrně 2 díla jednoho autora, jež nesmí být předprodaná a jsou poplatná smlouvě s pořadateli. Smlouva s pořadateli se uzavírá po výběru finalistů v prosinci 2011. Jména finalistů budou oznámena každému autorovi písemně a zároveň budou uveřejněna na www.galeriekritiku.cz, popřípadě v tisku.  Přihlášky, které v soutěži neobstály, nepodléhají žádnému zdůvodnění, ale budou autorům vráceny k předání v Galerii kritiků. Podrobné pokyny finalistům budou vydány účastníkům po uzávěrce příjmu přihlášek. Dotazy lze průběžně adresovat na manažera Galerie kritiků p.Aleše Rataje, cenakritiky@volny.cz , nebo na m.606 601 224.

 
 
 

(18.10.2011) ZDROJ: Galerie kritiků
Nezávislá kultura má nového spojence: jlbjlt.net

  © 2003-2024 vydává ProCulture o.s.
   ISSN 1214-8369
 © 2024 Webhosting SmartWEB.CZ |  Optimalizace stránek e4you s.r.o.